Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reprezentantii BCE si CE discuta posibilitatea scaderii TVA-ului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: tva, reducerea tva, relaxare fiscala, dividende, eliminarea impozitului, constructiile speciale

In perioada 18-25 martie, proiectul Codului fiscal va fi discutat de guvern, in vederea aprobarii.


In concret, asa cum a declarat ministrul finantelor, Darius Valcov, guvernul va discuta masurile de relaxare fiscala prevazute de proiectul noului Cod fiscal cu reprezentantii FMI si ai CE, masurile fiind deja incluse in scrisoarea de intentie nesemnata la vizita din februarie a delegatiei creditorilor.

Mai multe masuri de relaxare fiscala sunt incluse in proiectul Codului fiscal, reaminteste ZF.ro, printre acestea fiind si reducerea TVA la 20% din 2016 si 18% in 2018, respectiv la 9% pentru carne, peste, legume si fructe, taierea accizelor la carburanti si alcool, eliminarea impozitului pe constructiile speciale si a impozitului de 16% pe veniturile din dividende, precum si reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 14% din ianuarie 2019.

Totodata, ministrul a declarat ca daca vor fi incasate in plus fata de plan venituri bugetare de 1,5 mld. lei in T1 si inca 1,5 mld. lei in T2, atunci reducerea TVA si a accizelor va incepe inca din acest an, prin OUG.

Se estimeaza ca masurile de relaxare fiscala propuse prin noul Cod fiscal vor duce la neincasarea unor venituri bugetare de peste 37 mld. lei in patru ani, din care jumatate va fi recuperata pe baza efectului pozitiv care va fi inregistrat in economie.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reprezentantii BCE si CE discuta posibilitatea scaderii TVA-ului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016