Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Rezumat modificari aduse la Codul de Procedura Fiscala prin OG nr.16 din 2012

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Nov. 2012 Exclusiv
Tags: og nr16/2012, contestatii, legea nr241/2005, depunere declaratii, codul de procedura fiscala

Va prezentam mai jos, in sinteza, modificarile aduse Codului de Procedura Fiscala prin Ordonanta Guvernului nr. 16/2012.

1. In cazul contestatiilor formulate impotriva actelor administrative fiscale prin care se stabilesc creante fiscale, executarea silita se suspenda sau nu incepe pentru obligatiile fiscale contestate daca contribuabilul depune la organul fiscal o scrisoare de garantie bancara la nivelul obligatiilor contestate.

2. In vederea imbunatatirii echilibrului intre drepturile si obligatiile contribuabililor si ale organelor fiscale, incepand cu data de 1 noiembrie 2012 se modi fica ordinea de plata a obligatiilor fiscale. Astfe1, in cazul in care au fost emise decizii de impunere pentru obligatii fiscale stabilite de organele de inspectie fiscala, contribuabilul poate alege stingerea cu priori tate a obligatiilor fiscale stabilite sau a amenzilor de orice fel. Aceasta prevedere se aplica priori tar fata de ordinea de stingere a datoriilor fata de organul fiscal, prevazuta la art. 115 din Codul de procedura fiscala.

3. In cazul depunerii declaratiilor fiscale prin mijloace electronice, data depunerii dec1aratiei este data inregistrarii pe portal, astfel cum rezulta din mesajul electronic, cu conditia validarii continutului dec1aratiei. Daca dec1aratia initiala depusa in term en nu a fost validata si se depune o noua declaratie valida pana in ultima zi lucratoare din aceeasi luna, data depunerii dec1aratiei se
considera a fi data la care s-a transmis mesajul initial.

4. Conform prevederilor Legii nr.24112005 privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, in cazul savarsirii unei infractiuni de evaziune fiscala daca, pana la primul termen de judecata, invinuitul sau inculpatul acopera integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei pentru fapta respectiva se reduc la jumatate.

Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este pana la 100.000 euro se poate apliea pedeapsa eu amenda. Daca prejudiciul cauzat si recuperat este pana la 50.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se aplica sanctiune administrativa, care se inregistreaza in cazierul judiciar.

Sumele se vireaza in contul 50.86.09 " Disponibil din sume incasate reprezentand prejudiciul cauzat si recuperat in conditiile art. 10 din Legea 241/2005", la trezoreria in raza caruia isi are domiciliul invinuitul.

Sursa: DGFP Cluj
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Rezumat modificari aduse la Codul de Procedura Fiscala prin OG nr.16 din 2012":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016