Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romania a inregistrat primele scaderi de preturi din ultimii doi ani

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Iul. 2011
Tags: deflatie, scaderi pret, inflatie

Potrivit datelor facute publice recent de Institutul National de Statistica (INS), Romania a inregistrat deflatie pentru prima data in ultimii doi ani, preturile in cazul produselor de larg consum ...

Potrivit datelor facute publice recent de Institutul National de Statistica (INS), Romania a inregistrat deflatie pentru prima data in ultimii doi ani, preturile in cazul produselor de larg consum inregistrand o scadere de 0,3% in luna iunie.

Ultima scadere a preturilor de consum inregistrata de tara noastra a fost in august 2009 atunci cand preturile au scazut cu aproximativ 0,2% pe medie. Astazi, ca urmare a preturilor in scadere de pe luna iunie, a scazut si rata anuala a inflatiei de la 8,41% la 7,93%.

Aceasta ieftinire contrazice estimarile analistilor economici care preconizasera, pentru luna iunie, o inflatie de 0,2% in medie. Datele INS indica insa o tendinta de scadere si mai accentuata spre sfarsitul verii in perioada in care incepe perioada de recoltare.

Doar in luna iunie preturile alimentelor au inregistrat o scadere de 1,3% ca urmare a reducerii de 2% a pretului la cartofi, precum si a reducerii de 0,25% in cazul laptelui si produselor lactate. Aceasta ieftinire a fost insa compensata de cresterea preturilor pentru servicii cu 0,7% (cu precadere in cazul celor pentru transport aerian, de 2%, si de telefonie).

La sfarsitul lunii iunie, Consiliul de Administratie al BNR a decis sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 6,25%, pentru a noua sedinta consecutiv, si nivelul actual al rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si valuta ale institutiilor de credit.

In acelasi timp, BNR a revizuit in urcare prognoza de inflatie pentru 2011 de la 3,6% la 5,1%, cu mai mult de un punct peste limita superioara a intervalului de variatie vizat, de 2-4%. Banca centrala estimeaza o crestere a inflatiei de anul viitor de la 3,2% la 3,6%. Tinta de inflatie stabilita pentru cei doi ani este de 3% plus/minus un punct procentual.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " Romania a inregistrat primele scaderi de preturi din ultimii doi ani":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016