Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romania, pe locul doi in Europa la evaziune fiscala

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 02 Aug. 2011
Tags: evaziune fiscala, italia, rata evaziune, venituri nedeclarate

In ceea ce priveste evaziunea fiscala, Romania reuseste sa ocupe un loc fruntas in topul tarilor in care unii cetateni uita sa isi mai declare veniturile. Astfel, potrivit unui studiu recent, tara


In ceea ce priveste evaziunea fiscala, Romania reuseste sa ocupe un loc fruntas in topul tarilor in care unii cetateni uita sa isi mai declare veniturile. Astfel, potrivit unui studiu recent, tara noastra se situeaza pe locul al doilea, ca urmare a faptului ca 42% dintre sumele taxabile nu sunt declarate. Pe primul loc se afla Italia, in care evaziunea fiscala atinge cota de 51% in ceea ce priveste sumele taxabile nedeclarate.

Datele furnizate de catre Asociatia Contribuabililor Italieni indica un procent semnificativ in ceea ce priveste sumele incasate de cetatenii italieni si nedeclarate la organele fiscale competente. In acelasi timp, cota inregistrata in tara noastra arata ca masurile de control din partea organelor fiscale vor trebui mentinute timp indelungat pentru ca aceasta cota sa scada.

Bulgaria se situeaza, in cadrul aceluiasi clasament, pe locul al treilea, avand o rata de 38% a veniturilor nedeclarate. Diferenta fata de veniturile nedeclarate de romani este astfel destul de mare.

Pe locul al patrulea se situeaza Estonia, la o diferenta de numai un punct procentual (37%), urmata de Slovacia care inregistreaza un procent de 32%. Exista insa si tari in care rata veniturilor nedeclarate este cat se poate de mica, un bun exemplu in acest sens fiind reprezentat de Suedia, cu o cota a evaziunii fiscale de numai 8%. Urmatoarea tara in lista exemplelor demne de urmat este Belgia, cu o cota de 10%, urmata de Marea Britanie (12%).
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " Romania, pe locul doi in Europa la evaziune fiscala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016