Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romania, pe penultimul loc in UE dupa usurinta platilor de taxe si impozite

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Nov. 2009
Tags: taxe si impozite, pwc, pricewaterhousecoopers

Un raport al PricewaterhouseCoopers (PwC) arata ca Romania se afla pe locul 149 din 183 de economii analizate in ce priveste usurinta platii impozitelor, taxelor si contributiilor, in scadere cu trei ...

Un raport al PricewaterhouseCoopers (PwC) arata ca Romania se afla pe locul 149 din 183 de economii analizate in ce priveste usurinta platii impozitelor, taxelor si contributiilor, in scadere cu trei locuri fata de precedentul clasament, la nivel european fiind pe penultimul loc la aceeasi categorie.

"Romania sta mai bine decat media europeana in ce priveste numarul de ore necesare pentru indeplinirea cerintelor fiscale, 202 ore anual fata de o medie de 232 ore. Din pacate, insa, acest lucru este contrabalansat de numarul foarte mare de plati pe care trebuie sa le faca o companie medie pe parcursul unui an, nu mai putin de 113, din care cea mai mare parte sunt contributii sociale", a spus Peter de Ruiter, partener in cadrul PricewaterhouseCoopers Romania, pe partea de taxe si servicii legale, citat de NewsIn.

In clasamentul la nivelul Uniunii Europene, Romania se afla pe locul 26 din cele 27 de state membre ale UE, pe ultimul loc aflandu-se Polonia, in timp ce la nivelul Europei de Est si al Asiei Centrale, Romania se afla pe locul 20 din 27.

Raportul a fost realizat pe baza a trei analize, respectiv a numarului de ore necesare anual pentru plata taxelor, a numarului de plati care trebuie facute anual si a ponderii taxelor in profitul companiilor, analiza fiind realizata in conformitate cu mediul fiscal din 2008 insa luand in calcul si unele reforme realizate in 2009.

Astfel, in ce priveste numarul orelor, Romania se situaza pe locul 79 in lume cu 202 ore anual, fata de pozitia 74 in precedentul raport, iar in ce priveste numarul platilor necesare anual, Romania cu o medie de 113 plati se afla pe locul 182 din cele 183 economii analizate, in scadere cu un loc fata de precedentul raport.

"Ca sa imbunatateasca mediul de investitii, Romania ar trebui sa imbunatateasca rambursarea de TVA, ce reprezinta o foarte mare problema, ce ar putea fi solutionata si prin compensarea rambursarii prin reducerea sau eliminarea altor taxe ce trebuie platite", a mai spus de Ruiter.

Printre altele, PwC propune reduceri fiscale pentru dobanzi la creditele ipotecare acordate persoanelor fizice.

"Toate reglementarile ar putea fi implementate pe parcursul unui mandat de patru ani, insa reducerea numarului de plati este cel mai important pas care ar trebui realizat. Romania nu a facut multe lucruri proaste, dar nici bune in anul care a trecut", se mai arata in raport.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Romania, pe penultimul loc in UE dupa usurinta platilor de taxe si impozite":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016