Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romanii au cea mai mare incredere in Uniunea Europeana

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: uniunea europeana, incredere, previziuni, somaj, inflatie, asistenta sociala

Conform ultimului Eurobarometru publicat de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, 74% dintre romani se declara optimisti in legatura cu viitorul Uniunii Europene (fata de 56% media UE), cu 11% mai multi in 2014 fata de 2013, 60% dintre romani au incredere in Uniunea Europeana, procent mult superior celui referitor la institutiile nationale. 68% dintre romani se simt cetateni europeni (in crestere fata de 56% in 2013) si jumatate din cei intervievati considera ca isi cunosc drepturile de cetateni europeni. Marea majoritate a romanilor (74%) considera ca Uniunea Europeana se indreapta in directia cea buna si 59% dintre ei au o imagine pozitiva asupra UE, ceea ce ii plaseaza pe locul al doilea dupa polonezi.


    
Eurobarometru: Romanii au cea mai mare incredere in Uniunea Europeana
    

 "Ma incurajeaza optimismul romanilor atunci cand vine vorba de viitorul Uniunii Europene si increderea lor in Comisie si Parlamentul European", a subliniat Angela Filote, seful Reprezentanţei Comisiei Europene in Romania. "Comparativ cu datele culese in noiembrie 2013, este imbucurator ca tot mai multi romani se simt cetateni europeni, isi cunosc drepturile si se considera bine informati in legatura cu politicile europene", a adaugat Angela Filote la evenimentul de lansare a raportului Eurobarometru.
    
    

Preocupari

Romanii sunt preocupati, la nivel national, de somaj si inflatie, precum si de starea sistemului sanitar si de asistenta sociala, dar considera ca situatia economiei europene este una buna (54%) si sprijina moneda unica (65%).

    
    

Sprijin pentru prioritatile UE

Romanii sustin, intr-o mai mare masura decat ceilalti europeni, atat cele sapte initiative ale strategiei "Europa 2020" (procente cuprinse intre 66% si 89%), cat si prioritatile Comisiei Juncker in materie de migratie (74%), energie (75%), securitate si aparare (78%). Politica de extindere a Uniunii Europene se bucura, in randul romanilor, de un sprijin de doua ori mai ridicat decat media europeana (72% fata de 39%).
    
    

Context

Toate aceste date si multe altele sunt cuprinse in raportul naţional al ediţiei de toamna 2014 a Eurobarometrului de Opinie Publica, realizat la cererea Comisiei Europene. Sondajul a avut in vedere, pentru analiza, datele culese in perioada 8 - 17 noiembrie 2014.

Sondajul a fost realizat la doar o saptamana de la inceperea mandatului noii Comisii Europene si include intrebari referitoare la prioritatile politice prezentate de presedintele Jean-Claude Juncker in data de 15 iulie 2014. De asemenea, colectarea datelor a fost facuta la putin timp de la prezentarea de catre Comisia Europeana a previziunilor economice de toamna, ce aratau o crestere economica usoara pe ansamblul celor 28 de state membre si o rata a somajului in scadere fata de 2013, precum si in contextul unui an electoral intr-o serie de state membre, inclusiv Romania.

Sursa: Comisia Europeana

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Romanii au cea mai mare incredere in Uniunea Europeana":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016