Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romanii din afara, interesati sa dezvolte afaceri in Romania.149 de persoane s-au inscris in programul ReStart Diaspora

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 21 Sep. 2018
Tags: restart diaspora, finantare nerambursabila, antreprenori din diaspora

Romanii din Diaspora sunt dispusi sa dezvolte activitati antreprenoriale in tara, dovada stand numarul mare de persoane care au aplicat pentru obtinerea finantarii, in cadrul programului ReStart Diaspora, sustinut de Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR). In total, 149 de persoane dintre cele care au urmat cursurile de formare antreprenoriala au intocmit si depus planurile de afaceri, iar 60 dintre ele au si obtinut o finantare nerambursabila de maximum 40.000 de euro fiecare.

Cei mai multi aplicanti dintre cei 60 care au avut proiecte castigatoare sunt din Marea Britanie (33.3%) si Spania (28.3%), urmati de romani din Italia (11.67%), Franta (6.67%), Olanda (5%), Germania dar si Australia sau SUA (1.67%).

Din punct de vedere al domeniilor de desfasurare a proiectelor castigatoare, cele mai multe afaceri vor fi initiate in:
      – Activitati ale portalurilor web (10%);
      – Intretinerea si repararea autovehiculelor (8.33%);
      – Restaurante (8.33%);
      – Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea (8.33%);
      – Activitati de realizare a software-ului la comanda (5%).

Dintre aplicant, 68.33% dintre antreprenorii castigatori sunt barbati si 31.67%  femei.

“Diaspora ReSTART este cel mai greu si cel mai frumos proiect implementat de mine pana in prezent. Am avut privilegiul de a interactiona direct cu peste 400 de romani plecati in afara tarii, de a le cunoaste povestile de viata si de a le oferi oportunitatea de a se intoarce si a crea valoare adaugata pe meleagurile natale. Pentru ca vorbim despre un concurs, din pacate doar 60  dintre acestia vor primi finantarea nerambursabila de 40.000 de euro, insa vreau sa reiterez angajamentul ferm al CNIPMMR de a oferi sprijin tuturor persoanelor care vor sa porneasa pe drumul plin de provocari dar si de satisfactii al antreprenoriatului. Nu in ultimul rand, vreau sa multumesc tuturor persoanelor implicate direct in implementarea proiectului pentru efortul lor sustinut orientat exclusiv catre atingerea obiectivului global al acestui proiect si anume facilitarea intoarcerii acasa a  romanilor.”, Oana Bara, Manager de proiect CNIPMMR.

“Diaspora ReSTART” este un proiect implementat de Consiliul IMM-urilor din Romania, in calitate de beneficiar, in perioada septembrie 2017 – septembrie 2020 si are ca obiectiv principal incurajarea antreprenoriatului si a ocuparii pe cont propriu prin sustinerea infiintarii de intreprinderi cu profil nonagricol in zona urbana din regiunile mai putin dezvoltate ale Romaniei de catre romanii din Diaspora prin oferirea unei finantari de pana la 40.000 Euro pentru start-up-uri infiintate prin proiect.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Romanii din afara, interesati sa dezvolte afaceri in Romania.149 de persoane s-au inscris in programul ReStart Diaspora":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016