Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Rovinieta electronica va fi aplicata de la 1 octombrie, cu doua luni intarziere

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Iul. 2010
Tags: rovinieta, rovinieta electronica

Rovinieta electronica nu va mai intra in vigoare de la 1 august, ci incepand cu 1 octombrie, dupa ce licitatia a fost contestata in instanta, ceea ce a dus la intarzierea procedurilor de achizitie, a ...

Rovinieta electronica nu va mai intra in vigoare de la 1 august, ci incepand cu 1 octombrie, dupa ce licitatia a fost contestata in instanta, ceea ce a dus la intarzierea procedurilor de achizitie, a declarat marti, pentru AGERPRES, seful Directiei Juridice din Compania de Drumuri, Andrei Filipescu.

Licitatia a fost atribuita consortiului Novensys - UTI, cu a treia oferta ca suma din cele patru oferte, iar consortiul Romstrade - Vector - Intel a contestat decizia comisiei de licitatie, fiind primii clasati ca oferta, insa a pierdut procesul.

Prin introducerea unui sistem electronic de monitorizare, care urma sa intre in vigoare de la 1 august, Ministerul Transporturilor incearca sa rezolve problema colectarii rovinietei, in prezent ajungand la buget doar o treime din potential.
Anual, din rovinieta statul incaseaza 130 de milioane de euro, iar potentialul este de 500 de milioane de euro in cazul in care majoritatea soferilor ar plati taxa de drum.

Potrivit proiectului, incepand cu data de 1 octombrie 2010, nu vor mai fi eliberate roviniete autocolante, tariful de utilizare a drumurilor urmand a fi achitat numai prin intermediul unui sistem informatic. Acest sistem va face posibila controlarea in mod automat a tuturor vehiculelor, prin identificarea automata vizuala a numerelor de inmatriculare (numai imaginea din zona numerelor de inmatriculare), inregistrata la momentul tranzitarii, pozitia geografica de unde s-a facut inregistrarea, precum si controlarea in teren.

La licitatie au depus oferte: asocierea Novensys Corporation - UTI Systems (35,96 milioane de lei), firma Indra Sistemas (34,35 milioane de lei, fara TVA), consortiul Radcom-Elsag Datamat-Informatica Feroviara (65,65 milioane de lei, fara TVA), asocierea Romstrade-Vector-Intel (30,55 milioane de lei) si Asesoft International (36,33 milioane de lei, fara TVA). SURSA: AGERPRES

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Rovinieta electronica va fi aplicata de la 1 octombrie, cu doua luni intarziere":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016