Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ruiter, PwC: Cresterea TVA ar fi cea mai usoara solutie pentru cresterea veniturilor la buget

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Nov. 2009
Tags: tva, anaf, pwc

Cresterea TVA-ului ar fi cea mai usoara solutie pentru cresterea veniturilor la buget, insa o astfel de masura ar provoca presiuni inflationiste pe termen scurt, a declarat, luni, Peter de Ruiter, ...

Cresterea TVA-ului ar fi cea mai usoara solutie pentru cresterea veniturilor la buget, insa o astfel de masura ar provoca presiuni inflationiste pe termen scurt, a declarat, luni, Peter de Ruiter, partener la compania de consultanta PriceWaterhouseCoopers (PwC).

"Daca autoritatile vor creste TVA-ul, majorarea nu va fi foarte mare, de 2-3 puncte procentuale, si nu va afecta pozitia Romaniei in clasamentul privind usurinta platii taxelor. Intr-un climat general de business, cresterea acestei taxe va duce la majorarea inflatiei pe termen scurt. Este una din cele mai simple taxe care ar putea fi majorata", a spus de Ruiter, intr-o conferinta de presa.

Oficialul PwC a aratat insa ca o astfel de decizie va trebui analizata de autoritatile romane.

"Daca vrei sa faci ceva pentru cresterea veniturilor la buget, atunci majorarea TVA este una din masurile care pot fi adoptate cel mai usor", a adaugat de Ruiter.

Pe de alta parte, de Ruiter a mentionat ca nu a fost de acord cu introducerea impozitului minim, aratand ca o astfel de masura nu a avut un impact pozitiv asupra mediului de afaceri.

"Aceasta masura a fost bine intentionata, insa a creat mai multa povara administrativa. Scopul a fost acela de a aduce mai multe venituri la buget, insa nu cred ca a avut un impact pozitiv asupra climatului de business sau colectarii taxelor. Nu a meritat efortul", a mai spus de Ruiter.

Pentru imbunatatirea colectarii veniturilor la buget, oficialul PwC recomanda simplificarea tuturor cerintelor administrative, legi mai putin ambigue si mai clare si o imbunatatire a calificarii personalului din Ministerul Finantelor si de la ANAF.

"Prin simplificarea regulamentelor va fi mai usor de colectat", a concluzionat Ruiter.

Saptamana trecuta, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Gratiela Iordache a declarat ca mentinerea TVA si a cotei unice in 2009 a fost un efort pentru statul roman, dar majorarile taxelor ar fi "o mare greseala", intrucat s-ar dovedi politici prociclice.
SURSA: Mediafax

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ruiter, PwC: Cresterea TVA ar fi cea mai usoara solutie pentru cresterea veniturilor la buget":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016