Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sa ne asteptam la surprize din partea francului si a monedei euro?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Iul. 2011
Tags: euro, francul elvetian, imprumuturi, credit in valuta

Cursul estimat de oamenii de afaceri cu contracte in euro pentru sfarsitul anului la aceasta moneda este de 4,29 lei, fapt care demonstreaza ca cei care au datorii in valuta ar putea sa mai aiba de ...

Cursul estimat de oamenii de afaceri cu contracte in euro pentru sfarsitul anului la aceasta moneda este de 4,29 lei, fapt care demonstreaza ca cei care au datorii in valuta ar putea sa mai aiba de suferit o perioada. In paralel, francul elvetian a reusit in ultimii ani sa creasca de doua ori mai mult decat leul romanesc.

Investitorii au inceput deja sa isi canalizeze atentia in functie de aceste fluctuatii de pe piata. Imprumuturile facute in franci elvetieni au oferit astfel debitorilor surpriza de a plati rate mult mai mari, in unele cazuri fiind inregistrate cresteri de 20% fata de luna aprilie, in vreme ce cresterile la ratele in euro au fost de doar 4%. Chiar si asa, la aceste majorari, s-au adaugat scumpirile din dobanda, astfel incat nici cei care au credite in euro nu au putut rasufla usurati.

In vederea reducerii acestor rate, s-ar putea efectua transferul imprumutului din franci in euro sau in lei. Insa aceasta schimbare s-ar putea dovedi ineficienta daca moneda elvetiana isi va stopa cresterea. In ceea ce priveste moneda nationala, singurul moment bun anul acesta a fost inregistrat in luna aprilie cand leul se apreciase puternic in raport cu moneda euro si francul elvetian.

Prin comparatie cu acea perioada insa, leul a inregistrat o scadere de 20% fata de franc si a pierdut aproximativ 4,5% in raport cu moneda euro. Dificultatile cele mai mari le intampina insa cei care au contractat credite in franci si in euro acum patru ani cand leul se afla la valori maxime fata de cele doua valute.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sa ne asteptam la surprize din partea francului si a monedei euro?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016