Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Scenariu mult prea optimist pentru 2018: Veniturile din TVA, supraevaluate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 07 Dec. 2017
Tags: consiliul fiscal, tva, venituri 2018

Consiliul fiscal aduce in discutie posibilitatea ca veniturile din TVA aferente anului 2018 sa fie supraevaluate cu circa 3-4 miliarde de lei.

In data de 29 noiembrie 2017, Consiliul fiscal a primit in format electronic de la Ministerul Finantelor Publice (MFP) solicitarea de a formula opinia referitoare la Raportul privind situatia macroeconomica pentru anul 2018 si proiectia acesteia in perioada 2019-2021, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2018, proiectul Legii asigurarilor sociale de stat pentru anul 2018, Strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2018-2020 si expunerile de motive aferente, proiectul Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2018.

Consiliul fiscal a publicat miercuri, 6 decembrie 2017, opinia preliminara asupra proiectului Bugetului de Stat 2018. 

"Evaluarea preliminara a Consiliului fiscal indica o supraevaluare semnificativa a veniturilor din TVA cu circa 3-4 miliarde lei, carora li se adauga subevaluarea necesarului de cheltuieli de asistenta sociala cu circa 4 miliarde lei. Aceste elemente sunt suplimentate de riscurile ca unele din elementele scenariului cu care lucreaza Guvernul sa nu mearga potrivit proiectiilor. Toate acestea indica drept extrem de probabila eventualitatea unui deficit care sa depaseasca semnificativ tinta asumata si deci nivelul de referinta de 3% din PIB", potrivit Consiliului Fiscal, citat de Hotnews.ro.

Contructia bugetara include venituri exceptionale din vanzarea de apa grea de la rezerva de stat (+1 miliard lei la venituri de capital) si din inchirierea benzilor de frecventa 5G (+1,3 miliarde lei la venituri din taxe pe utilizarea bunurilor, autorizarea utilizarii bunurilor sau pe desfasurarea de activitati).

Consiliul Fiscal a ajuns la concluzia ca Bugetul pe 2018 indica o supraevaluare semnificativa a veniturilor din TVA, in afara de riscurile aferente scenariului macroeconomic optimist luat in calcul de constructia bugetara, cu circa 3-4 miliarde lei, la care se adauga subevaluarea necesarului de cheltuieli de asistenta sociala cu aproximativ 4 miliarde lei.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Scenariu mult prea optimist pentru 2018: Veniturile din TVA, supraevaluate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016