Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Schimbare denumire in registrul operatorilor intracomunitari. Ce obligatii avem?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Oct. 2012 Exclusiv
Tags: schimbare denumire, registrul operatorilor intracomunitari, oug 44/2012

Vom stabili mai jos ce obligatii declarative avem la schimbarea denumirii societatii din societate comerciala in societate, facand astfel modificarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari.

Solutia consultantului:

In conformitate cu prevederile art. 79 din Legea nr. 76/2012 „In termen de 2 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, societatile inregistrate in registrul comertului care au in denumire sintagma "societate comerciala" sunt obligate a efectua demersurile necesare inlocuirii acestei sintagme cu termenul "societate".

Pana la finalizarea acestor demersuri, societatea poate functiona cu denumirea inscrisa in registrul comertului la data intrarii in vigoare a prezentei legi. La data de 01 februarie 2013 va intra in vigoare atat Legea 76/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila , cat si Codul de procedura civila , conform OUG 44/2012.

Potrivit prevederilor mai sus mentionate , acesta modificare se efectueaza numai daca aveti in denumire sintagma "societate comerciala" adica SC "societate comerciala ...” SRL. Pana la intrarea in vigoare a legii , respectiv 01.02.2013,  speram sa apara precizari cat mai clare cu privire la aceste modificari.

In prezent, potrivit prevederilor OANAF nr. 2101/2010, exista obligativitatea actualizarii datele de identificare ale administratorilor si asociatilor, ori de cate ori dupa data inscrierii in Registrul operatorilor intracomunitari se modifica datele declarate la inscrierea in registru. Contribuabilii au obligatia ca, in termen de 30 de zile de la data modificarii listei asociatilor si/sau administratorilor, sa anunte organul fiscal, prin depunerea unei noi anexe la cererea de inregistrare, insotita de cazierul judiciar al noilor asociati si/sau administratori si de documentele mentionate mai sus, daca este cazul.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Schimbare denumire in registrul operatorilor intracomunitari. Ce obligatii avem?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016