Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Scoaterea din evidenta TVA in 2013

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Ian. 2013 Exclusiv
Tags: scoaterea din evidenta tva 2013, oug nr24/2012, scopuri de tva, plafon scutire

In ce priveste scoateara din evidenta TVA in 2013, precizam ca o societatea poate deveni neplatitoare de TVA incepand cu 2013 formuland opriunea de retragere din evidenta platitorilor de TVA.


In masura in care cifra de afaceri pentru anul 2012 este sub plafonul de 220.000 lei, atunci potrivit prevederilor art. 152 din Codul fiscal, incepand cu 2013 puteti opta pentru scoaterea din evidenta platitorilor de TVA.

Pentru o societate care a depasit plafonul de scutire in anul 2011, optiunea de scoatere din evidenta TVA se poate face incepand cu ianuarie 2013. Consideram ca nu puteti opta pentru scoaterea din evidenta TVA in cursul anului 2012, intrucat asta ar insemna emiterea deciziei in anul 2012.

Astfel, conform prevederilor art. II din OUG 24/2012, f) persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA anterior anului 2012 pot solicita scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Legea nr. 571/2003 , cu modificarile si completarile ulterioare, dupa data de 1 iulie 2012, inclusiv, daca nu au depasit plafonul de scutire de 119.000 lei din anul precedent, respectiv anul 2011, si daca pana la data solicitarii scoaterii din evidenta nu au depasit plafonul de scutire de 220.000 lei.

Rezulta astfel ca nedepasirea plafonului de scutire in anul precedent este o conditie pentru a putea opta pentru scoatearea din evidenta TVA in anul in curs.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Scoaterea din evidenta TVA in 2013":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016