Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se modifica formularele pentru impozite si taxe!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Ian. 2008

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a elaborat un proiect de act normativ pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor si ...

     Agentia Nationala de Administrare Fiscala a elaborat un proiect de act normativ pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau
retinere la sursa.

     Incepand cu 1 ianuarie 2008, plata obligatiilor cuprinse in formularul 100 “Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul general consolidat”, cu exceptia accizelor, se face de catre toti platitorii intr-un cont unic, prin utilizarea unui ordin de plata pentru Trezoreria Statului pentru obligatiile datorate bugetului de stat si a unui ordin de plata pentru Trezoreria Statului pentru celelalte obligatii de plata.


Pentru a veni in sprijinul contribuabililor, se propune ca, obligatiile de plata care se declara in prezent prin formularul 100 sa fie grupate in functie de destinatia platii: obligatii care se platesc in contul bugetului de stat, obligatii care se platesc in contul bugetelor de asigurari sociale si fondurilor speciale si accizele, ca grupa distincta, care se platesc in conturile bugetare corespunzatoare stabilite prin clasificatia bugetara. Fiecarei grupe de obligatii ii va fi atasat un formular de declaratie al carui model si continut au fost concepute corespunzator modului de stabilire a obligatiilor fiscale respective.
Astfel, obligatiile datorate la bugetul de stat se vor declara prin formularul 100 “Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat”, iar contributiile sociale se vor declara prin formularul 102 “Declaratie privind obligatiile de plata


la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale“. Suma totala a obligatiilor declarate pe fiecare formular reprezinta suma ce urmeaza a fi virata de contribuabil in contul unic corespunzator. Avand in vedere reglementarile specifice din domeniul accizelor, impuse de armonizarea legislatiei nationale cu legislatia comunitara in domeniu, aceste obligatii bugetare se vor declara printr-un formular distinct, 103 “Declaratie privind accizele” si se vor plati la termenele prevazute de Codul Fiscal.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se modifica formularele pentru impozite si taxe!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016