Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se modifica normele privind scutirea de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Apr. 2012 Exclusiv
Tags: certificat scutire tva, omfp nr518/2012, bunuri mobile corporale, scutire tva

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 264/23.04.2012, a fost publicat Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 518 pentru modificarea unor ordine ale ministrului finantelor publice. in articolul de mai jos, prezentam cele mai importante prevederi ale actului normativ mentionat.

Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 2.222/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 8 alin. (5) se modifica in sensul ca scutirea de TVA nu se acorda pentru livrarile de bunuri sau prestarile de servicii destinate construirii navelor prevazute la art. 143 alin. (1) lit. h) din Codul Fiscal, cu exceptia situatiei in care se aplica alte scutiri prevazute la art. 143 alin. (1) lit. e), respectiv pentru lucrari asupra bunurilor mobile corporale achizitionate sau importate in vederea prelucrarii in Romania si care ulterior sunt transportate in afara Comunitatii de catre prestatorul serviciilor sau de catre client, daca acesta nu este stabilit in Romania, ori de alta persoana in numele oricaruia dintre acestia.

Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 2.389/2011 pentru aprobarea Normelor privind aplicarea scutirii de taxa pe valoarea adaugata prevazute la art. 143 alin. (1) lit. j), j^1), k), l) si m) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si la art. X si XI din Acordul dintre Romania si Statele Unite ale Americii privind statutul fortelor Statelor Unite ale Americii in Romania, semnat la Washington la 30 octombrie 2001, ratificat prin Legea nr. 260/2002, la art. 2 alin. (7) se modifica, astfel:

- persoanele scutite prevazute la art. 1 alin. (1) si (2), respectiv misiunile diplomatice si oficiile consulare, personalul acestora, cetatenii straini cu statut diplomatic sau consular in Romania precum si organismele internationale, vor solicita avizul scris privind conditiile de reciprocitate din partea Directiei protocol din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, ori de cate ori este cazul;

- persoanele scutite prevazute la art. 1 alin. (7) vor solicita o adresa scrisa emisa de Ministerul Apararii Nationale care sa confirme faptul ca fortele armate ale statelor straine membre NATO se afla in Romania pentru a lua parte la efortul comun de aparare, ori de cate ori este cazul.

De asemenea, se modifica si Instructiunile de completare a certificatului de scutire de TVA pentru persoanele mentionate mai sus si anume anexa nr. 2 punctul 5 lit. a).

Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 2795/2011 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA se modifica in sensul ca asociatii persoanei impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA trebuie sa prezinte cazier fiscal indiferent de ponderea pe care o detin in capitalul social.

Asociatii persoanei impozabile care nu sunt inregistrati fiscal in Romania trebuie sa prezinte declaratia pe propria raspundere ca nu au comis infractiuni si/sau fapte de natura celor prevazute la art. 2 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 75/2001, indiferent de ponderea pe care o detin in capitalul social.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se modifica normele privind scutirea de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016