Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Senator UNPR: TVA de 5% e bun, dar nu-i momentul oportun

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Mar. 2011
Tags: tva, reducere, unpr, comunicat

Reducerea TVA-ului la alimente la 5% nu are acoperire bugetara, iar aplicarea unui astfel de proiect nu ar duce la scaderea preturilor acestor produse, a afirmat senatorul UNPR Vasile Nedelcu, ...


„Reducerea TVA-ului la alimente la 5% nu are acoperire bugetara, iar aplicarea unui astfel de proiect nu ar duce la scaderea preturilor acestor produse”, a afirmat senatorul UNPR Vasile Nedelcu, in contextul in care saptamana trecuta Senatul a respins cerea de reexaminare a acestui proiect legislativ, prevederea mentionata fiind astfel mentinuta.

Acesta a tinut sa precizeze ca nu este impotriva TVA-ului micsorat la alimentele de baza, insa nu ne aflam intr-un moment oportun pentru a face acest lucru si avem nevoie de o analiza mult mai clara inainte de a pune in aplicare o astfel de masura.

„Romania are nevoie de solutii concrete de stimulare economica prin care sa se ajunga la scaderea preturilor, nu de astfel de proiecte legislative populiste al caror efect cu siguranta nu se va regasi in buzunarul consumatorilor in contextual actualului abuz de putere exercitat de catre marile lanturi de magazine care fac pretul in Romania”, sustine Vasile Nedelcu.

In opinia senatorului UNPR, relansarea agriculturiii ar trebui sa fie prioritatea zero atat a Executivului cat si a Legislativului, aceasta fiind si Solutia care ar duce la scaderea reala a preturilor la alimente.

„Sa scadem acum TVA-ul pentru alimente ar insemna sa scadem implicit incasarile bugetare, ceea ce ar duce la cresterea deficitului peste tinta asumata de 4,4% pentru 2011.

Mai mult, trebuie sa tinem cont de faptul ca in urma cateva luni cota TVA a fost majorata la 24 de procente, iar o noua modificare ar duce la lipsa de predictibilitate fiscala si legilativa, la scaderea increderii posibililor investitori, dar si la cresterea costului administrarii sistemelor operatorilor economici”, a explicat Nedelcu.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Senator UNPR: TVA de 5% e bun, dar nu-i momentul oportun":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016