Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sfatul saptamanii cu Adrian Benta: Verificati periodic codul de TVA al furnizorului dumneavoastra!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Oct. 2015 Exclusiv
Tags: codul de tva invalid, buget, declaratii fiscale, achizitii, nedeclarare

In ultima perioada s-au inmultit inspectiile fiscale efectuate de autoritati asupra contribuabililor, inspectii soldate de foarte multe ori cu majorari de taxe si implicit cu sume aferente dobanzilor si penalitatilor de intarziere pentru aceste taxe calculate suplimentar.



Se remarca din ce in ce mai des anularea dreptului de deducere a TVA de la achizitiile de bunuri si servicii efectuate de societati inregistrate in scopuri de TVA pentru motivul invalidarii din oficiu a codului de TVA detinut de furnizor.

Desigur, efectul este unul devastator, invalidarea din oficiu a codului de TVA al furnizorului anuland dreptul de deducere a TVA de la achizitiile de bunuri si servicii de la acest furnizor in baza art. 11 alin. (1^4) din Codul fiscal.

Acesti furnizori ce au codul de TVA invalid au obligatia sa colecteze TVA si sa o achite la buget iar TVA nu mai este o taxa pe valoarea adaugata ci o taxa pe consum platita, iata, chiar de doua ori.

In cele mai frecvente cazuri, invalidarea codului de TVA este generata fie de nedepunerea declaratiilor fiscale aferente TVA pentru o perioada de 6 luni, fie de neefectuarea de achizitii de bunuri sau servicii ori vanzarea de bunuri sau servicii intr-o perioada de 6 luni, depunandu-se deconturile pe zero ori, mai grav, de identificarea in cazierul fiscal al participantilor la aceasta societate de fapte considerate infractiuni economice.

Cititi aici continuarea.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sfatul saptamanii cu Adrian Benta: Verificati periodic codul de TVA al furnizorului dumneavoastra!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016