Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

"Prima casa" revine in forta prin 16 banci participante

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Iul. 2011
Tags: prima casa, plafon, credit ipotecar

Programul "Prima casa" se bucura deja de o a patra editie ajungand in acelasi timp aproape de plafonul maxim posibil de 1,5 miliarde euro ca urmare a faptului ca 16 banci si-au exprimat dorinta de a ...

Programul "Prima casa" se bucura deja de o a patra editie ajungand in acelasi timp aproape de plafonul maxim posibil de 1,5 miliarde euro ca urmare a faptului ca 16 banci si-au exprimat dorinta de a participa.

Chiar daca la inceput acest sistem de creditare a fost privit cu neincredere de catre reprezentantii institutiilor bancare, astazi interesul aratat de banci fata de participarea la program demonstreaza viabilitatea acestuia.

Piraeus Bank a devenit recent a sasea banca inscrisa deja oficial in program prin reluarea vanzarii de ipotecare. Aceasta s-a alaturat astfel programului la care participa deja BCR, BRD, CEC, Alpha Bank si Millennium Bank, in vreme ce alte 11 banci se pregatesc pentru inscriere.

Primele patru banci participante cumuleaza deja un plafon de peste 1,1 miliarde de euro, iar Piraeus mareste acest plafon cu inca 26 milioane euro. In momentul de fata, bancile vor trebui sa accepte reducerea la jumatate a garantiei de stat pentru creditele vandute in trecut, astfel incat acestea pot vinde inca o data pe atat.

Ritmul solicitarilor de garantare a ajuns in prezent la 40 pe zi, toate aceste dosare primite pentru garantii in cadrul programului "Prima casa" fiind procesate zilnic, potrivit declaratiilor facute de reprezentantii Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM.

In program urmeaza sa se mai inscrie si Intesa Sanpaolo, Leumi, Banca Transilvania, Banca Romaneasca, UniCredit Tiriac, Bancpost, Emporiki, RIB si Raiffeisen Bank.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " "Prima casa" revine in forta prin 16 banci participante":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016