Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Somajul in randul absolventilor de facultate a stabilit recent recordul ultimilor 20 de ani!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Nov. 2010
Tags: somaj, firme, afaceri

Numarul absolventilor de studii superioare care primesc ajutor de somaj a ajuns la aproape 53.000 in luna septembrie, nivel record inregistrat in ultimii 20 de ani, in conditiile in care, anual, ...


Numarul absolventilor de studii superioare care primesc ajutor de somaj a ajuns la aproape 53.000 in luna septembrie, nivel record inregistrat in ultimii 20 de ani, in conditiile in care, anual, aproximativ 100.000 de romani termina o facultate, scrie Ziarul Financiar.

Numarul de someri cu facultate s-a triplat in ultimii trei ani, mai ales ca in 2008 au existat doua generatii de absolventi (cu studii de trei si de patru ani pentru licenta), ca urmare a incheierii Conventiei de la Bologna, care prevede durata studiilor de licenta pe o perioada de 3 ani si masteratul de 2 ani. Rata de angajabilitate a absolventilor a scazut si ca urmare a faptului ca universitatile private si-au pierdut din credibilitate, din cauza problemelor legate de legalitatea diplomelor.

Rata somajului in randul absolventilor de facultate a ajuns la finele lunii septembrie la 7,9%, potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca. Spre comparatie, in 1991 aceasta rata era de 2,3%, corespunzatoare unui numar de 8.000 de someri cu studii superioare.

Inca de la finele lui 2008, majoritatea firmelor private au inceput sa faca restructurari si sa blocheze bugetele pentru recrutare, pentru a-si putea tine afacerile pe linia de plutire, operand reduceri masive de costuri.

O mare parte din absolventii de facultate nu au reusit sa se angajeze, pentru ca firmele care mai aveau pozitii deschise au avut o plaja mai mare de candidati, cu experienta, care proveneau din randurile celor peste 570.000 de concediati de la inceputul crizei.

Absolventii de facultate primesc o indemnizatie de somaj de 255 de lei pentru o perioada de sase luni daca isi depun actele la agentia pentru ocuparea fortei de munca in termen de 60 de zile de la data absolvirii.

Sursa: AGERPRES

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Somajul in randul absolventilor de facultate a stabilit recent recordul ultimilor 20 de ani!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016