Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Split TVA. Costuri pentru conturile de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 17 Ian. 2018
Tags: split tva, tva, trezorerie, conturi de tva

Companiile nevoite sa implementeze sistemul split TVA trebuie sa aiba un cont de TVA deschis la Trezorerie, in mod gratuit, insa, pentru anumite operatiuni, cum ar fi cele in valuta, este necesara deschiderea unui cont la banci. In timp ce contul de TVA deschis la Trezorerie nu percepe comisionare, lucrurile stau diferit in cazul conturilor la banci.

Firmele pot deschide si utiliza in mod gratuit contul de TVA la Trezorerie, fara costuri si comisioane, contribuabilii avand acces, fara costuri, la extrase de cont in format electronic, scrie avocatnet.ro.

De retinut ca acest cont la Trezorerie poate fi folosit doar pentru operatiunile ce implica moneda nationala, leul. In cazul in care firma trebuie sa execute operatiuni in valuta, atunci este nevoita sa deschida un cont de TVA la banca.

Banca trebuie sa informeze contribuabilul cu privire la costul de administrare si comisioanele practicate pentru conturile de TVA, iar taxele sunt percepute doar pentru conturile validate de client. Conturile de TVA deschise din oficiu de banca pentru clientii inregistrati in scopuri de TVA pot fi pastrate sau inchise, prin exprimarea optiunii in acest sens, in decurs de 90 de zile lucratoare de la primirea notificarii.

Cine implementeaza split TVA

Mecanismul de plata defalcata a taxei pe valoare adaugata (Split TVA) este obligatoriu pentru companiile in insolventa si cele cu datorii la plata TVA, in timp ce pentru restul firmelor este optional. Ordonanta privind plata defalcata a TVA a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2018.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Split TVA. Costuri pentru conturile de TVA":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016