Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Statul incaseaza de doua ori TVA-ul pentru produsele aduse din afara UE

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Feb. 2011
Tags: tva, produse, import, vama

Una dintre intrebarile cele mai frecvente ale agentilor economici care se ocupa cu importul de produse din afara Uniunii Europene este urmatoarea: de ce trebuie sa platim TVA si la Vama, din moment ...



Una dintre intrebarile cele mai frecvente ale agentilor economici care se ocupa cu importul de produse din afara Uniunii Europene este urmatoarea: de ce trebuie sa platim TVA si la Vama, din moment ce statul oricum incaseaza 24 la suta din valoarea produselor atunci cand acestea sunt cumparate de catre clientii nostri?

Contabilii au oferit raspuns la aceasta intrebare, explicand ca pretul la care se revinde marfa este compus din  costul marfii importate (pretul de cumparare a marfii, plus taxa vamala, plus cheltuiala de transport) inmultit cu adaosul comercial (stabilit de fiecare agent economic prin declaratia depusa la ANAF), iar acest total se inmulteste cu 24% (TVA colectat).

Diferenta dintre TVA-ul platit la vama si cel pus de agentul economic in pretul marfii, la revanzare, este aceea ca primul poate fi solicitat de la bugetul de stat prin decont. Desigur, procedura recuperarii banilor este destul de anevoioasa, atat ca procedura cat si ca perioada de finalizare.

In prezent, principala tara din care se aduce marfa in Romania este China, care prezinta avantajul preturilor scazute de comercializare. Principalele dezavantaje sunt reprezentate de taxele vamale despre care am vorbit si de faptul ca marfurile fac mult timp pe drum, in cazul in care sunt transportate pe apa.

Sfatul specialistilor este ca agentii economici sa caute o alternativa la China in randul tarilor membre UE cu care suntem vecini.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Statul incaseaza de doua ori TVA-ul pentru produsele aduse din afara UE":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016