Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Statul roman este obligat sa ramburseze TVA de aproape 4 miliarde lei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Nov. 2009

Pana la data de 31 octombrie, statul avea de rambursat TVA in valoare de aproape 4 miliarde lei, fiind inregistrate un numar de peste 10.000 de cereri, arata datele publicate miercuri de Agentia ...

Pana la data de 31 octombrie, statul avea de rambursat TVA in valoare de aproape 4 miliarde lei, fiind inregistrate un numar de peste 10.000 de cereri, arata datele publicate miercuri de Agentia Nationala de Administrare Fiscala(ANAF).

Situatia deconturilor cu sume negative de TVA cu optiune de rambursare, arata ca la data de 31 octombrie 2009 comparativ cu 30 iunie 2009, numarul total al dosarelor aflate in curs de solutionare a ajuns la 10.600, cu o valoare totala de aproape 4 miliarde de lei. Dintre acestea 7.550 deconturi se aflau in termenul legal de solutionare, in timp ce ponderea deconturilor cu termenul de solutionare depasit a scazut la 22%, se arata in comunicatul ANAF.

ANAF precizeaza ca la 30 iunie 2009, numarul solicitarilor de rambursare a TVA-ului aflate in curs de solutionare se ridica la peste 8.700 de dosare, din care peste 4.700 de deconturi se aflau in termenul legal de solutionare, 850 erau suspendate, iar peste 3.000 deconturi aveau termenul de solutionare depasit. Valoare totala a deconturilor de TVA era la data de 30 iunie 2009 de peste 4.2 miliarde de lei.

De asemenea, ANAF arata ca la 31 octombrie 2009 numarul dosarelor de rambursare TVA aflate in curs de solutionare a crescut pana la 10.600, in valoare de aproape 4 miliarde de lei. Dintre acestea 7.550 deconturi se aflau in termenul legal de solutionare, inregistrand o valoare de peste 1.5 miliarde de lei. Crestere a numarului deconturilor aflate in termenul legal de solutionare se justifica prin faptul ca, la data de 25 octombrie a fost termenul legal de depunere aferent trimestrului III, cand numarul de deconturi depuse este mult mai mare decat la termenul de depunere lunar, explica ANAF.

In ceea ce priveste deconturile cu termenul de solutionare suspendat, se constata o scadere de la 9,8% la 6,9%, ceea ce inseamna ca, la data de 31 octombrie 2009, doar 736 deconturi aveau termenul de solutionare suspendat.

De asemenea, numarul deconturilor cu termenul de solutionare depasit la data de 31 octombrie a scazut la aproape 2.300 deconturi, in valoare de peste 1.7 miliarde de lei.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a introdus incepand cu luna iulie 2009, pe portalul sau, la sectiunea Informatii publice / Stadiul de solutionare al unui decont cu suma negativa de TVA, posibilitatea prin care orice agent economic poate verifica data la care se va achita suma solicitata pentru deconturile de TVA negativa cu optiune de rambursare si decizii aprobate.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Statul roman este obligat sa ramburseze TVA de aproape 4 miliarde lei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016