Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Statul si... spiritul civic

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Feb. 2010

Prin nu's ce clasa - primara parca - elevii aflau despre cum luau domnitorii fanarioti si pielea de pe "bietii romani" si despre cum se adunau biruri peste biruri ca sa aiba domnitorul profit dupa ce ...

Prin nu's ce clasa - primara parca - elevii aflau despre cum luau domnitorii fanarioti si pielea de pe "bietii romani" si despre cum se adunau biruri peste biruri ca sa aiba domnitorul profit dupa ce daduse o caruta (sau mai multe) de bani ca sa fie uns in functie de Stanbul. Evident, imediat ce aflai despre... rautatea si aviditatea fanariotilor, te incerca un sentiment daca nu de ura cel putin de indignare.

In zilele noastre, fanariotii-s... (de)ai nostri. Si, din acest motiv, ei se asteapta sa nu zica nimeni nici "ps" si nici "pas".

Numarul taxelor tot creste; creste si valoarea lor pentru ca statul nostru... nefanariot (cica) are cel putin doua metehne: cheltuieste ca o pitipoanca scapata la shopping cu cardul "sponsorului" si, in al doilea rand, neincumetandu-se sa-i depisteze pe evazionisti, statul colecteaza numai de la cine este bun platnic. Iar cum masurile asa-zis anticriza i-au ras din Registrul Comertului pe multi dintre acesti prea buni platnici, statul tre' sa mareasca taxele. I

n afara de asta, de prea putine ori, de... mult prea putine ori, mai exact... aproape niciodata, statul nu da socoteala persoanelor fizice si juridice despre ce a facut cu banii.
Mai mult decat atat, acu' s-ar putea ca acelasi stat sa ne (su)puna la un fel de munca patriotica.

Potrivit unei stiri, e posibil sa fim obligati - caci cum altfel sa se comporte statul cu ai sai cetateni contribuabili decat vanturandu-le pe deasupra spinarilor biciul obligatiei - sa ne spalam trotoarele din fata caselor si blocurilor.

Adica noi, din munca noastra, a parintilor, a nu mai stiu cui dar, pe scurt, din munca, ne-am luat casele astea (pentru care stam la cozi sa platim impozite!), poate ne-am si indatorat pe perioade... istorice, ne-am straduit sa muncim mai mult, mai bine si poate si in mai multe locuri (!), s'acu' tot noi tre' sa facem curat in spatii publice? Da. Adica sa dam dovada de... spirit civic. Da' statu' de ce o da dovada, dom'le?

Adica platim jdemii de taxe si impozite, si tot noi tre' sa alergam dupa hotul care i-a sterpelit posetica unei batranele. Tot noi tre' sa ne certam/luptam cu "parcagiii" sa ne gazduiasca masina intr-un loc public (!!!). Tot noi platim salariul minim pe economie pentru ca am parcat unde - chipurile - nu trebuia, in conditiile in care nu exista locuri de parcare.

Noi venim la spital cu spirt si medicamente de acasa si poate o sa ne caram si patul in spinare. Noi platim manualele copiilor... ca tot e invatamantul... gratuit. Noi platim si zugravelile si curateniile generale in scoli.

Pe scurt, platim taxe si impozite si mai platim inca o data serviciile pe care ar trebui sa le presteze statul din aceste taxe si impozite. Sa tot ai... spirit civic, nu? Ar putea sa ne explice si statul ce face el? Ce servicii mai reuseste sa acopere din banii pe care ii ia de la noi?

Ei bine, uite... inca neimpozitatul spirit civic fix intrebarile astea ar trebui sa ne indemne se le punem!

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Statul si... spiritul civic ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016