Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

SUA intrece zona euro cand vine vorba de instabilitate financiara

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 09 Aug. 2011
Tags: instabilitate financiara, datorii de stat, criza sua, plafon indatorare, investitori, zona euro

Stephen King, economistul sef al grupului britanic HSBC, a declarat recent ca situatia din Statele Unite devine din ce in ce mai grava si ca prezinta deja riscuri mult mai mari decat situatia din


Stephen King, economistul sef al grupului britanic HSBC, a declarat recent ca situatia din Statele Unite devine din ce in ce mai grava si ca prezinta deja riscuri mult mai mari decat situatia din zona euro in ceea ce priveste instabilitatea financiara.

In 2010 s-a inregistrat in SUA un deficit federal, statal si local de 10,6% din PIB. Aceasta rata a crescut semnificativ de la cea de 2,9% inregistrata in 2007. In paralel, a crescut si datoria SUA de la 62% la 93% din PIB.

Seful HSBC considera ca "retrogradarea de catre Standard & Poor's confirma doar ceea ce stia toata lumea", dar ca aceasta masura luata de agentia de rating are o importanta semnificativa. Prin comparatie, deficitul mediu din zona euro este de doar 6% din PIB, chiar daca indatorarea se apropie de nivelul celei din SUA. King a mai declarat ca Statele Unite urmeaza o directie deloc favorabila in acest moment si ca inclusiv inainte de negocierile privind plafonul de indatorare, exista necesitatea acuta de a lua masuri drastice de redresare economica.

Jan Poster, economist sef la compania Sarasin din Elvetia., e de parere ca retrogradare accelereaza din nou tensiunea in SUA: "Cea mai importanta consecinta a retrogradarii SUA este faptul ca politicienii sunt cu spatele la perete. Sunt obligati sa faca economii". In consecinta, aceasta conditionare in ceea ce priveste reducerea cheltuielilor duce la o scadere a importantei politicilor fiscale care au ca obiectiv prevenirea unei noi crize. Investitorii vor monitoriza insa cu atentie evolutia macroeconomica.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " SUA intrece zona euro cand vine vorba de instabilitate financiara":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016