Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sunt sanse mici de renuntare la plata in avans a TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Dec. 2011 Exclusiv
Tags: plata in avans tva, evaziune fiscala, recuperare tva

Presedintele Traian Basescu a declarat recent in cadrul unui forum economic romano-turc, ca nu intrevede o renuntare la plata in avans a TVA, aceasta fiind o masura de combatere a evaziunii fiscale.


"A existat o solicitare si eu as vrea sa atentionez asupra problemelor pe care le avem noi cu privire la plata TVA in avans. Ea a fost introdusa ca urmare a faptului ca foarte multe firme introduceau 10, 15, 20 de camioane de legume, nu li se taxa TVA, dar a doua zi dupa ce se vindeau legumele si fructele firma disparea si statul nu mai avea de unde sa-si recupereze TVA ", le-a spus Traian Basescu oamenilor de afaceri turci.

Acesta a precizat ca nu se refera numai la legume si fructe.

"Aici as vrea sa fiu foarte deschis si sa spun ca nu intrevad o renuntare la plata in avans a TVA . Romania s-a obligat sa lupte impotriva evaziunii fiscale. Nu e vorba numai de legume si fructe, dar si multe alte categorii de marfuri, care se vand destul de rapid si care nu vin din tarile non-euro. Vin, se vand si pe urma cautam firma si nu mai avem de unde sa recuperam TVA, pentru ca firma s-a desfiintat sau s-a pus sigiliu pe ea", a continuat seful statului roman.

El a subliniat ca in Romania "exista o tentatie de evaziune fiscala".

"Cel putin pana cand nu ne perfectionam mijloacele de a pune sub control evaziunea fiscala, probabil ca nu vom renunta la aceasta procedura, care ne e reclamata si de companiile romanesti, dar trebuie inteles si statul, care trebuie sa se protejeze", a conchis presedintele Basescu.

El a participat, marti, la Istanbul, la un forum de afaceri romano-turc. Basescu mai are programate o intrevedere cu premierul Turciei Recep Tayyip Erdogan si cu patriarhul ortodox Bartolomeu I.

Sursa: mediafax.ro
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sunt sanse mici de renuntare la plata in avans a TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016