Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Taxa auto-suficientei ministeriale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Feb. 2008
Tags: taxa de prima inmatriculare, taxa auto

Am intalnit si romani fericiti! Unul a obtinut saptamana trecuta o sentinta irevocabila in cazul taxei de prima inmatriculare, prin care aceasta taxa autoera declarata ilegala, iar statul - obligat ...


Am intalnit si romani fericiti! Unul a obtinut saptamana trecuta o sentinta irevocabila in cazul taxei de prima inmatriculare, prin care aceasta taxa auto era declarata ilegala, iar statul - obligat sa-i inapoieze banii platiti.

E de asteptat ca de acum inainte romanii sa tot castige procesele. Din pacate e o categorie care nu se poate bucura de acest privilegiu – cei ce au decis pentru leasing. In acest caz, numai firma de leasing ar putea da in judecata guvernul, fiind proprietara masinii.

Si e putin probabil ca firma de leasing sa returneze la randul sau banii utilizatorului sau sa ii micsoreze ratele. De asemenea, ramane de vazut ce se va intampla si cu TVA aplicat taxei de prima inmatriculare, care ar trebui si el returnat. Toate aceste neintelegeri vor fi rezolvate de justitie pe banii contribuabililor (din care se vor plati si rambursarea taxei de prima inmatriculare si cheltuielile de judecata).

Iar premierul si ministrii de finante nu au nicio responsabilitate, desi toata lumea, de la juristi si comisari europeni la ziaristi, le-a atras atentia asupra consecintelor incapatanarii lor. Ei au tinut-o una si buna cu externalitatile negative (costurile nesuportate de nimeni implicate de poluare) aduse de utilizarea masinilor.

Poate ca ar fi momentul introducerii in Romania a unei noi taxe de prima inmatriculare a ministrilor. Pentru ca, prin deciziile lor, acestia impun cele mai periculoase externalitati negative intregii economii si contribuabililor in special. Sau sa fie obligati, la numirea in functie, sa incheie un contract de asigurare, din care sa se plateasca daunele aduse, sau macar o parte din ele, precum cheltuielile de judecata.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Taxa auto-suficientei ministeriale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016