Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Taxa pentru obtinere viza refacturata.Inregistrari contabile. Decont de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Iun. 2013 Exclusiv
Tags: tva, nerezidenti, decont tva, inregistrari contabile

O firma din cadrul grupului din care face parte societatea inregistrata in Emiratele Arabe Unite doreste sa refactureze taxa pentru obtinerea vizei pentru directorul societatii care s-a deplasat in EAU. Compania din EAU nu este inregistrata in scopuri de TVA.


Vom stabili care este monografia contabila in acest caz si daca la momentul platii ar trebui sa se retina impozitul pe veniturile nerezidentilor sau daca ar trebui sa se solicite certificat de rezidenta fiscala.

De asemenea, vom stabili la ce rand trebuie sa apara factura in decontul de TVA.

Solutia consultantului:
Taxa pentru obtinerea vizei se inregistreaza in contabilitate cu ajutorul contului 625 - Cheltuieli cu deplasari, detasari si transferari, astfel:

                         625        =                      401
                  Cheltuieli cu deplasari, detasari             Furnizori
                               si transferari

In ceea ce proveste impozitul pe veniturile nerezidentilor, fiind o taxa achitata in numele si in contul societatii din Romania apreciem ca aceasta nu intra in sfera impozitului pe veniturile nerezidentilor, cu exceptia situatiei in care, pentru obtinerea taxei societatea din Emiratele Arabe Unite a perceput un comision.

In conformitate cu prevederile art. 137 alin. (3) lit. e) din Codul fiscal, nu intra in baza de impozitare a TVA sumele achitate de o persoana impozabila in numele si in contul altei persoane si care apoi se deconteaza acesteia, precum si sumele incasate de o persoana impozabila in numele si in contul unei alte persoane.

Astfel, contravaloarea taxei achitata in numele si in contul societatii din Romania nu intra in baza de impozitare a TVA. Contravaloarea achizitiilor de bunuri si servicii pentru care nu se datoreaza TVA in Romania se inscriu in Formularul 300 la Randul 26, insa, asa cum precizeaza instructiunile de completare a Formularului, nu este obligatorie inscrierea in decont a sumelor care nu sunt incluse in baza impozabila.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Taxa pentru obtinere viza refacturata.Inregistrari contabile. Decont de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016