Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Tot ce intra ca accesoriu al cazarii este taxat cu 9% TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Dec. 2014 Exclusiv
Tags: tva, reducerea tva, premisa, impactul bugetar, mediul privat, preturile de cazare

Ca urmare a noilor modificari referitoare la TVA, scaderea se aplica pentru pachetele turistice prin aplicarea unei TVA de 9% atat la ofertele all inclusive, cat si la cazarea cu demipensiune si cazarea cu regim de pensiune completa.

In aceasta privinta, George Brezoi, secretarul de stat in Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, a declarat, citat de Agerpres:
 
“Trecand de la sectoarele IMM la HORECA si ajungand la turism, vreau sa ma refer la reducerea TVA la 9% la pachetele turistice. Tot ce intra ca accesoriu al cazarii este taxat cu 9% TVA. Astfel ca putem vorbi despre cazare, mic dejun si o masa in regim demipensiune, cazare, mic dejun si doua mese in regim de pensiune completa sau all inclusive”.
De asemenea, acesta a precizat ca se asteapta ca operatorii din turism sa reduca preturile la cazare cu 10%, asa cum au promis, interesul fiind ca aceste scaderi de tarife sa se regaseasca in buzunarele consumatorilor.
"Ne asteptam si este asumat: mediul privat si hotelierii trebuie sa reduca pretul la cazare, asa cum au declarat, cu 10%, pentru ca, pe langa dezvoltarea acestui sector, pe langa investiti noi in sector, interesul nostru este sa se vada in buzunarul turistului, in buzunarul cetateanului aceasta reducere”“, a 
Oficialul DIMMMAT a admis ca, in prima etapa, impactul bugetar al reducerii TVA este unul negativ, insa, odata cu cresterea numarului de turisti acesta va deveni pozitiv si ar putea constitui o premisa pentru negocieri in vederea scaderii Taxei pe Valoare Adaugata si in alte sectoare.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Tot ce intra ca accesoriu al cazarii este taxat cu 9% TVA":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016