Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Tratamentul facturii de cazare pentru China

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Apr. 2010
Tags: factura cazare, china

Intrebare: Pentru o cazare la un hotel din China se face rezervare si plata cu cardul, urmand ca factura sa fie primita peste 3 luni la cazarea efectiva in hotel. Trebuie facuta factura pentru ...

Intrebare:
Pentru o cazare la un hotel din China se face rezervare si plata cu cardul, urmand ca factura sa fie primita peste 3 luni la cazarea efectiva in hotel. Trebuie facuta factura pentru aceasta suma sau ramane inregistrata pe contul 409 pana la primirea facturii ?

Solutie oferita de Serviciul de Consultana al Consilier TVA
Beneficiaza si tu de vocucherul de reducere pentru consultanta personalizata
detalii aici



Pentru avansul achitat nu aveti obligatia sa fiti in posesia unei facturi emisa de catre prestator, fiind suficient extrasul de cont bancar ca document justificativ pentru inregistrarea platii in avans.

De asemenea, in lipsa facturii emise de catre furnizor nu aveti nici obligatia emiterii unei autofacturi. In aceasta situatie, suma achitata va figura ca o creanta comerciala in soldul debitor al contului 4092 „Furnizori - debitori pentru prestari de servicii” pana la momentul primirii facturii aferente serviciului efectiv prestat.

D.p.d.v. al TVA nu aveti obligatia raportarii platii respective prin decontul de TVA, faptul gene-rator intervenind la data prestarii serviciilor de catre hotelul din China.

Ca regula generala, in baza prevederilor articolului 1342 alin. (1), exigibilitatea taxei intervine la data la care are loc faptul generator. Prin alineatul (2) al aceluiasi articol, la litera b) se prevede ca prin derogare de la prevederile alin. (1) exigibilitatea taxei intervine la data la care se incaseaza avansul, pentru platile in avans efectuate inainte de data la care intervine faptul generator.

 De la aceste prevederi generale, fac exceptie avansurile achitate pentru operatiuni care nu sunt impozabile. Serviciul de cazare este neimpozabil in Romania deoarece este un serviciu legat de un bun imobil, caz in care locul prestarii serviciului se considera in China, acolo unde este situat bunul imobil.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Tratamentul facturii de cazare pentru China":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016