Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

TVA pe spinarea contribuabilului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Iul. 2008

Modificarile aduse anul trecut Codului fiscal vor avea o influenta pozitiva de cash-flow asupra bugetului de stat in 2008, anuntau in 2007 Finantele. Zis si facut! In termeni nominali, pe ...

Modificarile aduse anul trecut Codului fiscal vor avea „o influenta pozitiva de cash-flow“ asupra bugetului de stat in 2008, anuntau in 2007 Finantele. Zis si facut!

In termeni nominali, pe primele 4 luni ale anului incasarile din TVA aproape ca s-au dublat: de la 7,5 miliarde lei la 13,5 miliarde lei in 2008.

Acesta este efectul pe 2008 al prelungirii perioadei de aplicare a TVA in vama, dar si al eliminarii masurilor de simplificare a TVA pentru constructii pana in 2012. Ceea ce nu se scria in proiectul de ordonanta de urgenta de modificare a Codului fiscal este ca surplusul castigat de stat nu este altceva decat „o influenta negativa de cash-flow“ impusa sectorului privat.

Pana la reintroducerea, in luna mai 2007, a platii TVA in vama la importurile din state terte, valoarea adaugata bruta din economie luase avant, mai ales ca urmare a cresterii activitatii industriale (rezultat al surplusului de lichiditate), care se bazeaza pe materii prime importate din afara UE.

Reintroducerea TVA in vama a franat acest avant. Datele statistice confirma ipoteza: contributia industriei la cresterea PIB s-a injumatatit in al doilea trimestru fata de primul.

Eliminarea masurilor de simplificare la plata TVA in domeniul constructiilor si livrarii de cladiri si terenuri a „sugerat“ contribuabililor sa nu-si mai ia credite pentru finantarea activitatilor economice sau pentru achizitionarea de case, ci numai pentru plata impozitelor in avans. Pentru ca expansiunea creditului poate lua si forma celui pentru plata impozitelor, nu numai a celui imobiliar sau de consum.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "TVA pe spinarea contribuabilului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016