Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

TVA redus si la alte produse in 2015

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Sep. 2014 Exclusiv
Tags: tva, reducerea tva, ponta, 2015, panificatie, bugetul, tva legume, tva carne

Pentru anul 2015, premierul Ponta le-a cerut ministrilor Finantelor si Agriculturii sa pregateasca scaderea TVA si pentru alte produse agroalimentare, precum legume, fructe, carne, dupa reducerea operata la paine.

Acesta a mentionat, informeaza Mediafax, ca ii va sustine anul viitor pentru aceasta masura chiar daca nu va mai fi "in aceeasi echipa".


Totodata, premierul a apreciat ca reducerea cotei taxei pe valoarea adaugata (TVA) la paine, aplicata din luna septembrie a anului trecut, a fost un succes. De asemenea, aceeasi sursa citeaza declaratiile premierului, facute la sediul Ministerului Agriculturii:

"Un mesaj pe care il dau un pic detasat, ca sa zic asa, pentru ca in 2015 probabil ca nu voi mai fi chiar in echipa cu doamna Petrescu (ministrul Finantelor - n.r.) si cu domnul Constantin (ministrul Agriculturii - n.r.), este ca, pe baza acestui succes, trebuie sa mergem mai departe. Trebuie si Romania poate sa continue sa reduca TVA pentru alte categorii de produse agroalimentare, ma refer in principal la fructe si legume, la carne, si acolo putem sa facem acelasi lucru daca folosim metoda de succes si anume, facem niste calcule realiste pentru ca, asa cum a aratat doamna Petrescu, in primele luni evident ca am pierdut bani la bugetul de stat dupa care, insa, avand rabdare si aplicand bine, am recuperat acele pierderi. in al doilea rand, avand curajul de a lua aceste masuri - si sper sa aveti curajul la anul sa le luati - va voi sprijini total, nu va voi critica, va promit, si al treilea lucru - dialogul cu mediul privat, cel care pana la urma aplica ceea ce Guvernul decide".

Cota TVA pentru paine si produse de panificatie a fost redusa de la 24% la 9% incepand cu 1 septembrie 2013.

Ministerul Finantelor Publice estimeaza ca, dupa reducerea TVA la paine de la 24% la 9%, anunta Mediafax, evaziunea fiscala s-a redus cu 300 milioane de lei, in timp ce patronatul din domeniul panificatiei Rompan indica o scadere de 200 milioane lei, calculele plecand de la ipoteze diferite.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "TVA redus si la alte produse in 2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016