Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

TVA - Regimul special pentru persoanele impozabile nestabilite care presteaza servicii electronice persoanelor neimpozabile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Nov. 2007

Regimul special pentru persoanele impozabile nestabilite care presteaza servicii electronice persoanelor neimpozabile Regimul special pentru serviciile electronice prestate in Comunitate permite ...

Regimul special pentru persoanele impozabile nestabilite care presteaza servicii electronice persoanelor neimpozabile

Regimul special pentru serviciile electronice prestate in Comunitate permite inregistrarea unei persoane impozabile nestabilite, intr-un singur stat membru, pentru toate serviciile electronice prestate in Comunitate catre persoane neimpozabile stabilite in Comunitate.

Atunci cand o persoana impozabila nestabilita opteaza pentru regimul special si alege Romania ca stat membru de inregistrare, trebuie sa depuna la organul fiscal competent o declaratie de incepere a activitatii, respectiv de incetare a activitatii, cand este cazul.

Persoana impozabila va fi scoasa din evidenta de catre organul fiscal competent, daca se indeplineste una din urmatoarele conditii:

a) persoana impozabila informeaza organul fiscal ca nu mai presteaza servicii electronice;

b) organul fiscal competent constata ca operatiunile taxabile ale persoanei impozabile s-au incheiat;

c) persoana impozabila nu mai indeplineste cerintele pentru a i se permite utilizarea regimului special;

d) persoana impozabila incalca in mod repetat regulile regimului special.

Obligatii specifice

Persoana impozabila nestabilita depune la organul fiscal competent, in termen de 20 de zile de la sfarsitul fiecarui trimestru calendaristic, decontul special de TVA, care trebuie sa contina:

– codul de inregistrare special in scopuri de TVA;

– valoarea totala, exclusiv taxa, a prestarilor de servicii electronice pentru perioada fiscala de raportare, cotele taxei aplicabile si valoarea corespunzatoare a taxei datorate fiecarui stat membru de consum in care taxa este exigibila;

– valoarea totala a taxei datorate in Comunitate.


Persoana impozabila nestabilita trebuie sa tina o evidenta suficient de detaliata (ce trebuie pastrata pe o perioada de 10 ani de la incheierea anului in care s-au prestat serviciile), pentru a permite organelor fiscale competente din statele membre de consum sa determine daca decontul este corect.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "TVA - Regimul special pentru persoanele impozabile nestabilite care presteaza servicii electronice persoanelor neimpozabile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016