Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

TVA si -uninominalii-

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Dec. 2008
Tags: tva,

Fara ca acest lucru sa ma mire neaparat, am constatat ca uninominalii au avut orice alta treaba de-a lungul si de-a latul campaniei electorale in afara unei discutii reale, argumentate despre ...

Fara ca acest lucru sa ma mire neaparat, am constatat ca „uninominalii“ au avut orice alta treaba de-a lungul si de-a latul campaniei electorale in afara unei discutii reale, argumentate despre macroeconomie si despre masurile obligatorii ce se cer luate pentru a diminua efectele actualei crize financiare mondiale.

Nu-i vorba, despre „criza“ am tot auzit. Nimeni nu s-a obosit, insa, s-o explice pe intelesul tuturor. Niciun candidat nu a vorbit concret despre masuri anticriza. Polemicile, ca intotdeauna, au reprezentat un pur „show“ steril.

N-am auzit nimic, de pilda, despre cresterea inflatiei, reducerea cheltuielilor bugetare sau marirea fiscalitatii.

In conditiile in care cele trei variante sunt cam... singurele trei posibile pentru 2009! N-am asistat la nicio dezbatere referitoare la TVA, de pilda. Este oportuna cresterea sau, dimpotriva, diminuarea TVA in 2009?

Cel mai grav lucru, insa, este altul. Nu suntem inca „europeni“ cu adevarat. Nu aducem in discutie dezbaterile si hotararile din cadrul UE. De cate ori ati auzit vorbindu-se in ultimele saptamani, de pilda, despre decizia ministrilor de finante europeni pe tema reducerii ratei standard a TVA?

Ei bine, daca n-au facut vorbire „uninominalii“ despre aceasta chestiune, facem noi acum: ministrii au decis ca nu este genul de masura care ar trebui implementata la nivel comunitar. Ei au transferat problema catre sefii de stat si de guvern, care se vor intalni in luna decembrie si vor discuta despre reducerea TVA la produsele verzi si la servicii care presupun munca intensiva.

 Aceste propuneri se afla in planul Comisiei de relansare economica, care trebuie adoptat de catre statele membre ale Consiliului.

Vom reveni cu informatii cu privire la decizia luata.

Acest articol este preluat din Revista Romana de    TVA nr. 12 din decembrie 2008. Avand peste 3500 de abonati platitori, Revista Romana de TVA reprezinta solutia tuturor intrebarilor de TVA la care nu ati gasit raspuns pana acum. Pentru a va convinge, va oferim posibilitate de a descarca gratuit numarul din noiembrie al Revista Romana de TVA.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "TVA si -uninominalii-":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016