Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

TVA-ul ar putea sa scada in urmatoarele luni

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Iul. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, reducerea tva la paine, impozit forfetar, victor ponta, impozitul pe microintreprinderi

Potrivit premierului Victor Ponta, in aceasta vacanta parlamentara, reglementarile care stabilesc reducerea TVA-ului la paine si aplicarea impozitului forfetar ar putea fi adoptate printr-o ordonanta simpla, dupa o analiza a rezultatelor din primul semestru.



In acest sens, intr-un interviu acordat TVR duminica, premierul Victor Ponta a declarat:

"Vom avea o discutie in prima sedinta de Guvern, imediat ce ma intorc (n.r. din turneul asiatic). Cand avem toate rezultatele pe primul semestru, deci pana la sfarsitul lunii iunie, rezultate care tin de venituri bugetare, cheltuieli bugetare - deocamdata ne incadram in mod sigur la deficit, dar trebuie sa vedem la partea de venituri - atunci putem lua decizia. Eu consider ca ambele modificari referitoare la reducerea TVA la paine si impozitul pe microintreprinderi pot fi introduse, le avem in legea de abilitare. Deci Parlamentul ne-a dat voie prin ordonanta simpla sa le introducem si le introducem in aceasta vacanta. (...) Am vrut sa avem practic datele pe primul semestru destul de clar, pentru ca nu vreau sa luam decizii pe care dupa aceea sa nu le putem si implementa", a spus primul-ministru, duminica, intr-un interviu acordat TVR.

Ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu, declara pe 7 iunie, la TVR, ca masurile privind reducerea TVA la paine si introducerea impozitului forfetar vor face obiectul unei Ordonante de Urgenta de modificare a Codului fiscal, act normativ ce va fi aprobat in cursul lunii iunie.

"Decizia politica a fost luata la nivelul Uniunii Social Liberale de a introduce aceasta masura de reducere a TVA de la 24% la 9%. Masura va face obiectul unei Ordonante de Urgenta de modificare a Codului fiscal, act normativ ce va fi aprobat in cursul acestei luni. Este vorba despre TVA pe tot lantul: faina, paine. (...). Impozitul forfetar va fi introdus tot in aceasta ordonanta, va intra de la 1 iulie'', a afirmat Chitoiu.

Sursa: Agerpres


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "TVA-ul ar putea sa scada in urmatoarele luni":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016