Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

TVA-ul se va reduce din nou! Care sunt motivele Ministerului de Finante

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Oct. 2015 Exclusiv
Tags: tva, reducere, cota standard, teodorovici, cota

TVA-ul reprezinta taxa care a avut parte de cele mai multe reduceri in ultimul an si jumatate si despre care s-a discutat periodic. Daca pe de o parte au fost semnalate efectele acestor reduceri, pe de alta parte au fost in continuare incluse masuri de reducere a cotei de TVA in mai multe acte normative.

 
Stim deja faptul ca e stabilita o reducere treptata a cotei standard de TVA in urmatorii doi ani. O noua reducere ar putea sa se aplice insa, de data aceasta, numai pentru TVA-ul platit pentru apa. Aceasta masura a fost anuntata luna aceasta de ministrul de finante, Eugen Teodorovici.

Potrivit acestuia, Guvernul ar putea reduce cota de TVA de la 24% la 9% si pentru apa, aceasta propunere fiind lansata in discutie odata cu dezbaterea proiectului de Cod Fiscal. Noua masura, potrivit ministrului Finantelor Publice, ar putea sa vina astfel in sprijinul agriculturii autohtone.

"Mai discutam de TVA la apa, a fost o idee lansata de reducere la 9% a TVA la apa. Este, din punctul meu de vedere, un sprijin foarte important pentru agricultura, coroborat cu sistemul de irigatii, sunt convins ca si reducerea TVA la 9% la apa va fi un imbold foarte important", a declarat Teodorovici, citat de Mediafax.

De asemenea, acesta a amintit de faptul ca, in contextul reducerii TVA la 9% pentru alimente si bauturi non-alcoolice de la 1 iunie, "impactul masurii calculat initial de Finante pentru o perioada de sase luni, de 2,8 miliarde lei, a fost deja absorbit, avand in vedere ca incasarile din primele noua luni s-au plasat la 100,9%".

In opinia ministrului, astfel de concluzii reprezinta dovada faptului ca masuri ca cele de mai sus nu dezechilibreaza economia, amintind totodata ca tara noastra are potential.

"Asta inseamna ca aceste masuri nu distrug economia, nu dezechilibreaza nimic. Problema noastra este ca nu vrem sa fim totusi mai indrazneti, Romania are potential. Slovacia, de exemplu, incearca sa reduca TVA la alimente la jumatate, iata ca si alte tari au o astfel de abordare", a precizat acesta, citat de sursa amintita mai sus.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "TVA-ul se va reduce din nou! Care sunt motivele Ministerului de Finante":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016