Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Unele firme ar putea beneficia de TVA zero, la propunerea Ministerului Economiei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 23 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: firme tva zero, ministerul economiei, turisti straini, incoming, agentii turistice

Ministerul Economiei are in vedere, in perioada urmatoare, aplicarea unei cote de TVA zero pentru firmele care se incadreaza intr-o anumita categorie. Aceasta modificare vine in contextul in care la mijloc se afla o neintelegere legislativa.

 
In concret, Ministerul Economiei, care administreaza si portofoliul turismului, are de gand sa propuna relurea discutiilor cu Ministerul FinanÈ›elor pentru aplicarea de TVA zero la cazarea turistilor strain. Initativa nu e noua si a fost lansata in urma cu 4 ani “de un ministru al Turismului care insa si-a parasit functia dupa doar doua luni, odata cu demiterea Guvernului Ungureanu, moment din care proiectul a fost abandonat”, informeaza Profit.ro.
 
"O masura importanta pentru turism ar fi sa nu mai existe TVA la incoming (n.r. - aducerea turistilor straini in Romania). Este o neinÈ›elegere legislativa la mijloc, pentru ca incoming-ul inseamna export de servicii turistice, iar firmele romanesti nu platesc TVA pentru exporturi. O asemenea masura ar fi benefica pentru operatorii de turism, care ar scadea preturile, facand astfel destinatia Romania mai atractiva. Odata cu scaderea preturilor s-ar majora numarul de turisti si cred ca incasarile aduse de aceste cresteri ar compensa reducerea TVA", declara in februarie 2012 Cristian Petrescu, pe atunci proaspat ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului. 
 
La acel moment, conform Profit.ro, acesta declarase ca va propune Ministerului Finantelor ca Romania sa aplice TVA zero pentru cazarea turistilor straini, apreciind ca facilitatea va determina scaderea tarifelor si cresterea numarului de turisti veniti in Romania.
In documentul citat de Profit.ro cu privire la noile masuri care se au in vedere pentru TVA zero, se prevad urmatoarele:
 
Propuneri de imbunatatire incoming
 
- intentia de a propune Ministerului Finantelor sa aplice TVA zero pentru cazarea turistilor straini (incoming)
- participarea la numeroase targuri internationale organizate prin intermediul Reprezentantelor de Promovare si Informare Turistica pe principalele piete tinta sau de oportunitate, precum si continuarea participarii la principalele manifestari expozitionale interne
- dezvoltarea unor parteneriate de promovare a brandului prin organizarea de evenimente si misiuni, pe plan intern cu rol in cresterea circulatiei turistice in tara si strainatate
- promovarea in mediul online - parteneriate Google, YouTube, upgradare site de promovare www.romania.travel.ro
- organizarea de info trip-uri pentru jurnalisti, lideri de opinie, tour-operatori
- dezvoltarea turismului medical
 
La acest moment, conform aceleiasi surse, din circa 2.000 de agentii turistice din Romania, doar 20 sunt cele care aduc in tara turisti straini
 
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Unele firme ar putea beneficia de TVA zero, la propunerea Ministerului Economiei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016