Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Uniunea Europeana va permite statelor membre sa nu perceapa TVA la anumite produse

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 19 Ian. 2018
Tags: tva, comisia europeana, uniunea europeana, cotele tva

Comisia Europeana doreste sa ofere statelor membre mai multa libertate pentru introducerea unei cote mai reduse de TVA si pentru eliminarea completa a taxei in cazul anumitor produse, potrivit unui proiect de lege consultat de Reuteurs avand ca scop reformarea modului centralizat in care este stabilita Taxa pe Valoarea Adaugata in Uniunea Europeana.

Comisia Europeana a prezentat ieri, 18 ianuarie, o propunere in acest sens, care depinde de aprobarea statelor membre si a Parlamentului European inainte de a deveni lege.

"In urma cu trei luni, Comisia a propus revizuirea normelor UE privind TVA, demarand tranzitia catre un regim definitiv in materie de TVA. Acest lucru inseamna introducerea principiului perceperii TVA in tara de destinatie. Se prevede ca propunerile de astazi in ceea ce priveste cotele de TVA sa intre in vigoare odata ce este introdus regimul definitiv", a declarat Valdis Dombrovskis, vicepresedintele CE pentru moneda euro si dialog social, citat de economica.net.

"Aceste propuneri vor oferi tarilor UE o mai mare libertate de a aplica cote reduse de TVA pentru produse sau servicii specifice. In acelasi timp, ele vor reduce birocratia pentru intreprinderile mici care isi desfasoara activitatea la nivel transfrontalier, ajutandu-le sa se dezvolte si sa creeze locuri de munca', a declarat, la randul sau, Pierre Moscovici, comisarul pentru afaceri economice si financiare, impozitare si vama.

Conform propunerii CE, cotele reduse sau zero de TVA se vor aplica tuturor produselor, in afara de cele care sunt in mod expres excluse, precum combustibilii, alcoolul sau tigarile. Totusi, reducerea TVA la zero nu poate fi aplicata inainte de 2022, cand Marea Britanie nu va mai face parte din UE, scrie Agerpres.

Statele membre vor trebui sa mentina in continuare o medie ponderata a TVA de cel putin 12% si sa aplice o cota redusa pentru un numar limitat de produse. Aceasta cerinta isi propune sa impiedice statele membre sa coboare foarte mult cotele de TVA pentru a atrage consumatori straini sau pentru a castiga simpatia alegatorilor prin masuri care ar putea afecta veniturile la buget.

Mai mult decat atat, Comisia va mentiona in propunerea sa ca o cota redusa de TVA trebuie sa fie aplicata numai produselor vandute consumatorilor si nu produselor intermediare pe care companiile le tranzactioneaza intre ele pentru a realiza produse finale destinate consumului, potrivit Agerpres.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Uniunea Europeana va permite statelor membre sa nu perceapa TVA la anumite produse":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016