Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Vladescu vede in cresterea TVA un avant economic incetinit

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Mai. 2012 Exclusiv
Tags: majorare tva, sebastian vladescu, pib, dezvoltare economica, crestere salarii, cass

Sebastian Vladescu, fostul ministru de Finante, considera ca incetinirea avantului economic a avut printre cauze si cresterea TVA, decizie luata chiar de fostul ministru. In acest sens, acesta a declarat:

"Una din greseli a fost cresterea TVA. Dar aici nu este vorba de FMI, ci de un ministru de Finante care a fost de acord cu o astfel de tampenie impotriva vointei lui, pentru ca politicienii nu au vrut altceva in acel moment si nu a putut sa ia o alta decizie".

De asemenea, acesta a mai amintit ca odata cu anuntarea masurii adoptate la acel moment, acesta a declarat ca majorarea TVA va incetini dezvoltarea economica a tarii:

"E adevarat ca majorarea TVA a redus viteza de revenire a economiei romanesti. Am spus acest lucru inca din ziua in care am iesit la televizor si am anuntat aceasta masura".

Fostul ministru considera insa ca alte masuri de austeritate luate de Guvern au avut un efect benefic, dar trebuiau luate si alte decizii, pentru a asigura un echilibru pe termen lung al Romaniei.

In schimb, el considera ca dezechilibrul Fondului de Pensii este, in continuare, extrem de solid, iar toate masurile de cresteri pe care le anunta autoritatile si politicienii risca sa duca iar cheltuielile sociale in PIB, in jurul a 13 - 14%, care, intr-un buget de 32 - 33% din venituri este nesustenabil.

Sebastian Vladescu considera ca reintregirea salariilor bugetarilor se poate realiza fara probleme, in doua transe (8% la jumatatea anului si 7% la sfarsitul anului), si ca va da un impuls consumului.

"Cresterea salariilor nu este o problema majora, deoarece cheltuiala bugetara cu salariile ramane in jurul a 7% din PIB. In plus, exista resursa financiara pentru plati atat in acest an, cat si in 2013. Acum doua luni am spus ca trebuie redus si CAS-ul la angajator. Acestea, insa, nu se pot face fara o crestere a deficitului bugetar, care cred ca nu este nefinantabila, in conditiile in care majorarea salariilor face ca deficitul bugetar sa fie in zona lui 2,5% din PIB", a explicat fostul ministru de Finante.

El a afirmat ca restituirea banilor retinuti prin CASS pensionarilor este o decizie care trebuie respectata, chiar daca deficitul bugetar va mai creste cu 0,2%.

Sebastian Vladescu nu este ingrijorat in privinta cursului valutar, el sustinand ca leul se afla pe un palier rezonabil.



Sursa: ziare.com
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Vladescu vede in cresterea TVA un avant economic incetinit":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016