Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

15 milioane de euro ar putea fi comisionul anual platit de banci

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Mai. 2014 Exclusiv
Tags: supraveghere bancara, banca central europeana, bce, comision anual, cheltuieli, consultanta

Bancile mari din zona euro vor plati un comision anual care ar putea ajunge la 15 milioane de euro pentru fiecare daca vor dori sa fie supravegheate de Banca Central Europeana.


Comunicatul transmis de BCE mentioneaza ca aceste costuri pot ajunge la 260 milioane de euro in 2015, pentru rolul de supraveghere bancara in Europa, pe care al urma sa-l preia din luna noiembrie.

Astfel, din totalul de 260 de milioane de euro, costurile cu personalul ar urma sa reprezinte 60%, costurile cu cladirile alte 10% iar restul de 30% ar urma sa acopere alte cheltuieli precum calatoriile, consultanta si serviciile de IT.

Potrivit BCE, citeaza Agerpres, chiar daca toate costurile exacte vor putea fi confirmate abia in 2015, "o analiza preliminara arata ca pentru 2015 costurile anuale pentru banca supervizata direct variaza intre 150.000 de euro si 15 milioane de euro".

In ciuda acestui fapt, noteaza sursa, potrivit calculelor BCE, majoritatea bancilor supervizate direct ar urma sa plateasca o suma cuprinsa intre 700.000 si doua milioane de euro.

Potrivit Mecanismului Unic de Supraveghere Bancara, BCE va superviza in mod direct un numar de aproximativ 130 de banci din zona euro considerate de importanta sistemica, cu active de peste 30 de miliarde de euro.

De asemenea, noteaza sursa, bancile mai mici vor ramane sub supravegherea autoritatilor nationale de supraveghere bancara.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "15 milioane de euro ar putea fi comisionul anual platit de banci":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016