Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

26 de companii risca sa fie amendate de Consiliul Concurentei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Oct. 2014 Exclusiv
Tags: consiliul concurentei, investigatie, companii, mega image, piata de retail, concurenta

In urma unei investigatii demarate de Consiliul Concurentei, risca sa fie amendate nu mai putin de 26 de companii de pe piata de retail. Investigatia vizeaza contractele dintre Metro, Selgros, Mega Image si Interex si furnizorii lor.


In aceasta privinta, citat de Mediafax, presedintele Consiliul Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat:

"Directia de investigatie a propus amenda pentru toate cele 26 de companii anchetate in acest caz. Decizia finala nu a fost luata, ma viziteaza multi retaileri, audierea lor va avea loc pe 23 octombrie, iar Consiliul Concurentei va lua o decizie finala in noiembrie".

De asemenea, noteaza aceeasi sursa, acesta a declarat ca retailerii au semnat contracte cu furnizorii prin care acestia din urma se obligau ca, pe perioada unor promotii, de genul "primesti de 10 ori diferenta daca gasesti produsul in alta parte mai ieftin", sa nu vanda produsul nimanui mai ieftin.

"Sper sa avem cateva cazuri rasunatoare cu astfel de practici. Sunt convins ca tara e plina de astfel de intelegeri, dar trebuie sa dam un semnal ca aceasta practica nu este acceptata. Pana acum, simplul fapt ca am deschis investigatia i-a facut sa modifice practicile", a declarat acesta.

De asemenea, Consiliul Concurentei a anuntat la inceputul saptamanii ca a finalizat investigatia pe piata de retail care a vizat grupurile Metro, Rewe (Selgros Cash & Carry), Mega Image si Interex si furnizorii acestora, iar inspectorii recomanda sanctionarea companiilor investigate, amenzile potrivit legii ajungand la 2-4% din cifra de afaceri.

Investigatiile sunt instrumentate de inspectorii de concurenta, care la final intocmesc un raport in care sunt facute propuneri. Raportul este trimis partilor implicate, care au timp 30 de zile pentru observatii. in faza urmatoare sunt programate audierile companiilor de catre plenul Consiliului Concurentie, dupa care va fi luata decizia finala.

Consiliul a inceput investigatia privind piata de retail in anul 2009. Prima investigatie vizeaza societatile membre ale grupului Metro - Metro Cash & Carry Romania, real, -Hypermarket Romania (preluat de grupul francez Auchan), MGB Metro Buying Group - si furnizorii acestora. Cea de-a doua investigatie are in vedere societatile grupului Rewe (Selgros Cash & Carry SRL si Billa Romania), in timp ce a treia si a patra privesc societatile Mega Image, CDE Interex si furnizorii acestora.

In plus, intr-o declaratie acordata MEDIAFAX, reprezentantii Mega Image spun ca retailerul a respectat intotdeauna prevederile legale privind piata de retail si ca va respecta orice decizie finala a autoritatilor.

"In acest moment, investigatia Consiliului Concurentei nu a fost finalizata, orice concluzii fiind premature. Este foarte important de inteles faptul ca nu a fost adoptata inca nicio decizie, conform legii Consiliul Concurentei neputand lua o decizie de sanctionare inainte de a analiza argumentele de aparare ale fiecarei parti. Credem ca plenul Consiliului Concurentei va respecta dreptul nostru de aparare si ne va permite sa ne prezentam argumentele inainte de a lua orice decizie. Consideram ca Mega Image a respectat intotdeauna prevederile legale privind piata de retail si a actionat conform legii. Cu toate acestea, tinem sa precizam ca Mega Image va respecta orice decizie finala ce va fi adoptata de autoritati", au aratat reprezentantii Mega Image, citati de Mediafax.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "26 de companii risca sa fie amendate de Consiliul Concurentei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016