Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

540 de milioane de euro disponibili pentru finantarea IMM-urilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 23 Iun. 2017 Exclusiv
Tags: finantare imm-uri, corina cretu, garantare imm-uri, orizont 2020

Cinci banci au semnat acorduri de garantare pentru implementarea Initiativei pentru IMM-uri in Romania, prin care se ofera finantari noi pentru intreprinderi din toate regiunile tarii.Initiativa pentru IMM este o colaborare intre Grupul BEI (Banca Europeana de Investitii si Fondul European de Investitii), Guvernul Romaniei si Comisia Europeana.

 
Potrivit unor surse oficiale, cele cinci banci participante care au semnat acorduri pana in acest moment sunt: Raiffeisen Bank, ProCredit Bank Romania, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania si BancPost. Comentand asupra noii initiative, Comisarul European pentru Politica Regionala Corina Cretu a declarat: "Ma bucur sa vad ca afacerile romanesti pot beneficia de potentialul ridicat al Initiativei pentru IMM. Antreprenorii romani sunt talentati si afacerile mici romanesti sunt competitive, dar au nevoie de multe ori de un sprijin suplimentar pentru a dezvolta produse inovative, pentru a intra in competitie pe plan global si a crea locuri de munca in tara. Acesta este obiectivul noii initiativei. Sper ca Romania sa fie un exemplu in Uniunea Europeana si sa convinga si alte State Membre sa se alature Initiativei pentru IMM".
 
Cate IMM-uri vor fi sprijinite
 
Acordurile cu cele cinci banci urmaresc sa faciliteze accesul la finantare pentru IMM-uri romanesti, oferindu-se o garantie care acopera 60% din fiecare credit si dobanda redusa. Se estimeaza ca se vor sprijini aproximativ 3.700 de IMM-uri, prin cele 540 de milioane de euro disponibile.
 
Romania contribuie la acest instrument cu 100 de milioane de Euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, impreuna cu resurse ale BEI si ale programului Orizont 2020.
 
Comentand asupra semnarii acordurilor, Roger Havenith, Director General Adjunct al FEI, a declarat: "Initiativa pentru IMM s-a bucurat de o cerere mare si ma bucur ca s-au semnat deja cinci acorduri de garantare. Prin aceste acorduri, se vor finanta 3.700 de IMM-uri in urmatorii ani. Combinatia dintre Fondurile Europene Structurale si de Investitii, resursele Orizont 2020 ale UE si cele ale Grupului BEI permit Fondului European de Investitii sa ofere reducerea cerintelor de garantare pentru IMM-uri prin intermediul bancilor participante".
 
 
 
 
 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "540 de milioane de euro disponibili pentru finantarea IMM-urilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016