Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

5,5 milioane lei alocate pentru sprijinirea temporara a producatorilor de legume si fructe

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 23 Feb. 2017 Exclusiv
Tags: producatori agricoli, sectorul fructelor, bugetul ministerului agriculturii, 2017

Producatorii agricoli de legume si fructe din Romania vor primi sprijin financiar cu caracter temporar, ceea ce va permite beneficiarilor sa-si recupereze o parte din pierderile suferite ca urmare a crizei cauzate de embargoul impus de Rusia.

Guvernul a aprobat astazi, printr-o hotarare, masura exceptionala de sprijin cu caracter temporar, destinata acoperirii unei parti a pierderilor suferite de producatorii agricoli din sectorul legume si fructe care au efectuat masura de retragere de pe piata în vederea distribuirii gratuite pentru produsele mentionate anterior.

Valoarea maxima a sprijinului financiar care se acorda organizatiilor de producatori din sectorul fructelor si legumelor, precum si producatorilor care nu sunt membri ai acestor organizatii este de 5,5 milioane lei si se asigura ca sprijin aferent Fondului European de Garantare Agricola, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2017. Sprijinul financiar acordat acopera activitatile desfasurate în perioada dintre data de 1 iulie 2016 si pana la atingerea cantitatii de maximum 3.000 tone.

Sprijinul financiar extraordinar se acorda organizatiilor de producatori din sectorul fructelor si legumelor recunoscute potrivit prevederilor europene în domeniu, precum si producatori de fructe si legume care nu sunt membri ai unei organizatii de producatori recunoscute.

Agentia de plati si Interventie pentru Agricultura efectueaza platile pana la date de 30 septembrie 2017.

Informatii suplimentare:
Interdictia impusa de guvernul rus importului de legume si fructe din Uniunea Europeana la data de 7 august 2014 a condus la perturbarea pietei legumelor si fructelor din UE, prin scaderea semnificativa a preturilor acestora, ca urmare a supraofertei cauzata de faptul ca nu s-au identificat alte debusee de export. Situatia creata a avut implicatii majore asupra sectorului fructelor si legumelor din Romania, deoarece pentru cantitati insemnate de fructe si legume nu a existat posibilitatea valorificarii imediate si nici o depozitare corespunzatoare din cauza capacitatii reduse de depozitare de care dispune Romania.

Deoarece exista in continuare amenintarea de perturbare a pietei de legume-fructe, Comisia Europeana a adoptat Regulamentul Delegat (UE) 921/2016 al Comisiei din 10 iunie 2016 de stabilire a unor masuri de sprijin exceptionale cu caracter temporar suplimentare pentru producatorii de anumite fructe si legume, prin care se prelungeste aplicarea unor masuri exceptionale de despagubire a producatorilor.

Sursa: Guvernul Romaniei
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "5,5 milioane lei alocate pentru sprijinirea temporara a producatorilor de legume si fructe":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016