Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

7 obiceiuri ale unor oameni fericiti. Ganduri mai bune in 2015

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: fericire, alegeri, banii, 7 obiceiuri, prieteni, experientele, fericiti, viata, 2015

Chiar daca din noul an a trecut deja o luna si jumatate, e bine sa ne dam seama care este directia pe care am pornit si daca am indeplinit unele dintre lucrurile pe care ni le-am propus la inceput de an. Facem o scurta pauza, prin acest articol, de la subiectele pe care le analizam de obicei. Lasam un pic impozitele, taxele si modificarile legislative deoparte pentru a ne oferi sansa de a trage aer in piept si de a ne intreba ce alegem sa facem in 2015 pentru noi insine.


Acestea sunt 7 obiceiuri care fac parte din viata de zi cu zi a unor oameni care si-au dat seama de lucrurile care conteaza cel mai mult in viata.

1. Construieste relatii de prietenie cu alti oameni.

De foarte multe ori ne gasim prinsi in relatii de afaceri, ne lasam luati de valul modei de a face networking, ne gandim numai la relatia angajator-angajati si asa mai departe. Sa ne amintim insa ca mai multi prieteni vor aduce pur si simplu mai multa fericire in viata noastra.

2. Exprima-ti recunostinta.

Obisnuim sa luam de-a gata ceea ce avem deja. In plus, ni se pare ca ceea ce exista nu poate fi schimbat asa ca uitam foarte des de prieteni, de cei apropiati, de familie si uitam, de asemenea, sa fim recunoscatori pentru acoperisul pe care-l avem deasupra capului. Sa ne concentram pe ce avem, nu pe ceea ce nu avem.


3. Urmeaza-ti visele!

Sa ne urmam visele inseamna sa fim, din start, mai fericiti. Cu toate acestea, trebuie sa stim sa mentinem echilibrul si sa nu ne comparam situatia actuala cu locul in care ne dorim sa fim intr-o buna zi. Asta nu va face decat sa ne simtim nemultumiti de prezent.

4. Fa lucrurile la care te pricepi cat de des ai ocazia.

Artistii sunt mai fericiti, in general, decat alti oameni, chiar daca, tot in general, castiga mai putini bani. Motivul e simplu: fac ceea ce le place, chiar daca unii sunt nevoiti sa aiba si un alt job pe langa aceasta pasiune. Important e sa nu uitam de lucrurile pe care ne dorim sa le facem pentru noi.

Sa ne dam seama de acel lucru si sa-l facem cat mai des. Fiecare dintre noi se pricepe la macar cateva lucruri. Pe acestea trebuie sa le facem cat mai des pentru a fi mai fericiti.


5. Daruieste.

Desi e considerat un act altruist, cel care daruieste se poate simti chiar mai bine decat cel care primeste. Sa oferi sprijin e mult mai benefic pentru tine decat ti-ai putea imagina. Stim cu totii ca ne simtim bine sa ajutam pe cineva. Asta ne aminteste, totodata, cat de norocosi suntem uneori fata de alti oameni. E bine sa nu uitam pentru a nu uita sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem, asa cum am spus si mai sus.

6. Sa nu ne dorim lucruri fara sa stim de ce.

Vrem o casa mai mare? Vrem mai multi bani? Vrem o masina? Sau o masina noua? Banii ne ofera posibilitatea de a alege, ne ofera insa si fericire? In niciun caz. Dupa ce atingem un anumit nivel care nu e nicidecum o suma prea mare calculata pentru un an intreg, banii nu fac decat sa ne multiplice grijile si sa ne consume timpul pe care l-am putea petrece cu familia sau pe care l-am putea rezerva pentru noi insine. Mai mult de-atat, dupa cateva luni, noua casa se transforma intr-o simpla casa, iar noua masina ramane tot o masina.

Pe scurt, goana dupa lucrurile materiale ne face, de fapt, mai putin fericiti. Ceea ce e nou devine in scurt timp normal fiindca lucrurile pe care le achizitionam ne ofera o bucurie de moment. Experientele sunt insa o cu totul alta poveste si creeaza amintiri care ne vor face mult mai fericiti.

7. Traieste viata pe care vrei sa o traiesti.

Cei mai multi oameni ajung la sfarsitul vietii cu regretul de a nu-si fi trait viata asa cum si-au dorit si de a fi incercat sa ii multumeasca pe ceilalti, fiind ceva ce, in realitate, nu erau. Ceea ce cred alti oameni nu conteaza. Ceea ce vor alti oameni ca tu sa faci iarasi nu conteaza. Traieste-ti viata asa cum iti doresti si inconjoara-te de oameni care te incurajeaza si te accepta pentru ceea ce esti, nu fiindca esti asa cum vor ei sa fii.

Fa alegerile potrivite pentru tine. Spune lucrurile pe care vrei sa le spui oamenilor care au nevoie sa le auda. Si, mai ales, sa nu uitam ca fericirea e o alegere.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "7 obiceiuri ale unor oameni fericiti. Ganduri mai bune in 2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016