Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

A fost publicat calendarul orientativ al lansarilor de apeluri de proiecte pentru anul 2015. POCA 2014-2020

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Iul. 2015 Exclusiv
Tags: poca 2014-2020, fonduri europene, apeluri de proiecte, administratia publica

Alte sapte apeluri de proiecte sunt estimate a fi lansate, in total, pana la sfarsitul acestui an, pentru Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA) 2014-2020. Datele de lansare se gasesc in calendarul orientativ publicat de Autoritatea de Management a programului, care functioneaza la nivelul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).


Primul apel de proiecte pentru accesarea fondurilor disponibile in cadrul POCA 2014-2020 a fost lansat in mai 2015 si are, ca termen de depunere a cererii de finantare, data de 25 august 2015. Apelul IP 1/2015 s-a adresat proiectelor care implica sprijin pentru actiunile din Strategia pentru consolidarea administratiei publice 2014 – 2020, anexa 3 si masurile privind dezvoltarea capacitatii administrative din conditionalitatile ex-ante enumerate in Acordul de parteneriat cu Romania 2014 – 2020 sau in cadrul fiecarui program operational.

Urmatorul apel, IP 2/2015, estimat a fi lansat in luna august a.c., este destinat proiectelor care contribuie la cresterea transparentei in administratia publica, la sustinerea mecanismelor administrative, la prevenirea si combaterea coruptiei. Propunerile de proiecte depuse trebuie sa se incadreze in Axa prioritara – 2, Obiectivul specific – 2.2 al programului.


POCA 2014-2020 este finantat din Fondul Social European (FSE), in cadrul obiectivului tematic nr. 11 "Consolidarea capacitatii institutionale a autoritatilor publice si a partilor interesate si eficienta administratiei publice". Programul are un buget de 658,29 de milioane de euro, din care 553,19 milioane de euro reprezinta contributia Uniunii Europene.

POCA 2014-2020 este gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de Autoritate de Management, si reprezinta o continuare a Programului Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (PODCA) 2007-2013.

POCA 2014-2020 are, ca obiectiv general, crearea unei administratii moderne, capabile sa faciliteze dezvoltarea socio-economica, prin intermediul unor servicii publice competitive, investitii si reglementari de calitate, resurse umane profesionalizate, contribuind astfel la implementarea masurilor de reforma si la atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020.

Obiectivele specifice (OS) ale POCA sunt transpuse in cele 3 axe prioritare:

Axa prioritara 1: "Administratie publica si sistem judiciar eficiente"


    OS 1.1 Dezvoltarea si introducerea de sisteme si standarde comune in administratia publica ce optimizeaza procesele decizionale orientate catre cetateni si mediul de afaceri in concordanta cu Strategia privind consolidarea administratiei publice 2014-2020 (SCAP);

    OS 1.2: Dezvoltarea si implementarea de politici si instrumente unitare si moderne de management al resurselor umane;

    OS 1.3 Dezvoltarea si implementarea de sisteme standard si instrumente moderne si eficiente de management la nivelul institutiilor din sistemului judiciar;

    OS 1.4 Cresterea transparentei si responsabilitatii sistemului de achizitii publice in vederea aplicarii unitare a normelor si procedurilor de achizitii publice si reducerea neregulilor in acest domeniu;


Axa prioritara 2: "Administratie publica si sistem judiciar accesibile si transparente"


    OS 2.1 Introducerea de sisteme si standarde comune in administratia publica locala ce optimizeaza procesele orientate catre beneficiari in concordanta cu SCAP;

    OS 2.2 Cresterea transparentei, eticii si integritatii in cadrul autoritatilor si institutiilor publice;

    OS 2.3 Asigurarea unei transparente si integritati sporite la nivelul sistemului judiciar in vederea imbunatatirii accesului si a calitatii serviciilor furnizate la nivelul acestuia;


Axa prioritara 3: "Asistenta tehnica"


    OS 3.1 Consolidarea capacitatii administrative a AM pentru implementarea eficienta a POCA;

    OS 3.2 Asigurarea publicitatii POCA, a informarii si sprijinului pentru beneficiari si potentialii beneficiari.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice via IMM Romania


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "A fost publicat calendarul orientativ al lansarilor de apeluri de proiecte pentru anul 2015. POCA 2014-2020":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016