Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

A intrat in vigoare legea care obliga la plata reparatiilor la fatadele degradate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Iul. 2011
Tags: reparatii fatade, credite subventionate, fatade degradate

A fost publicata in Monitorul Oficial legea prin care proprietarii sunt obligati sa refaca fatadele degradate ale cladirilor si aceasta va intra in vigoare de la data de 10 august 2011. Actul ...


A fost publicata in Monitorul Oficial legea prin care proprietarii sunt obligati sa refaca fatadele degradate ale cladirilor si aceasta va intra in vigoare de la data de 10 august 2011. Actul legislativ vine ca urmare a cresterii numarului de accidente produse in urma desprinderii unor elemente de constructie de la nivelul fatadelor si invelitorilor sau teraselor cladirilor care, prin nivelul avansat de degradare, pun in pericol siguranta si sanatatea cetatenilor.

Declaratiile oficiale din partea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului anunta ca aceasta degradare duce si la scaderea calitatii arhitectural-ambientale a cadrului urban construit, la o scadere a calitatii mediului si vietii in comunitate, ducand in acelasi timp si la o micsorare a interesului social, economic si turistic in zonele afectate.

Legea nr. 153/2011 privind masurile de crestere a calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 493, din 11 iulie 2011, reglementeaza obligatia primariilor ca,  in termen de 3 luni de la data intrarii in vigoare a legii, sa inventarieze cladirile care "prin nivelul de degradare a sistemului de inchidere perimetrala, pun in pericol sanatatea, viata, integritatea fizica si siguranta populatiei si/sau afecteaza calitatea mediului inconjurator, a cadrului urban construit si a spatiilor publice urban".

Obligatia de notificare a proprietarilor cu privire la executarea lucrarilor in termen de 12 luni de la instiintare se afla in responsabilitatea primariilor. In situatia in care institutiile in cauza nu respecta aceste prevederi, vor plati o amenda de pana la 15.000 lei.

Pentru realizarea lucrarilor, se elibereaza un certificat de urbanism, precum si o autorizatie de construire penru executarea lucrarilor de interventie, in regim de urgenta, in cel mult 15 zile de la data inregistrarii solicitarii, cu scutire de taxa. Autorizatia se va emite fara sa fie prezentat extrasul de plan cadastral sau extrasul de carte funciara de informare.

Legea ii obliga pe proprietari la plata acestor lucrari de renovare din buzunarul propriu, insa exista si posibilitatea de acordare de credite bancare, cu garantie guvernamentala si cu dobanda subventionata in vederea sprijinirii acelor proprietarilor obligati sa realizeze lucrarile de reabilitare a anvelopei locuintei.

Statul ofera finantare pentru executia acestor lucrari, astfel incat 10% din valoarea sumei totale revine din fondurile proprii ale beneficiarului, iar restul de 90% se obtine prin credit garantat cu ajutorul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii. Perioada de rambursare a acestor credite cu dobanda subventionata este de 5 ani.

Aceste prevederi nu se aplica in cazul cladirilor expertizate tehnic si incadrate in clasa I de risc seismic si pentru care proprietarii (persoane fizice si juridice) sunt obligati sa actioneze pentru proiectarea si executarea lucrarilor de interventie privind reducerea riscului seismic al cladirilor.

Exceptie fac si cladirile reabilitate termic sau in curs de reabilitare la data intrarii in vigoare legii, blocurilor de locuinte inscrise in programe locale multianuale pentru executarea lucrarilor de reabilitare termica, in conditiile legislatiei in vigoare privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte sau cladirilor si ansamblurilor clasate sau in curs de clasare ca monumente istorice.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " A intrat in vigoare legea care obliga la plata reparatiilor la fatadele degradate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016