Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Abia in 2012 am putea avea si noi moneda euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Nov. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, zona euro, asociatie profesionala, rata inflatiei, moneda euro

Asa cum si-au exprimat opinia participanti la un sondaj intern in cadrulul Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR) si potrivit declaratiilor vicepresedintelui AAFBR, Eugen Sinca, Romania ar putea adopta moneda euro abia in anul 2021.



"Romania ar putea adopta moneda euro cel mai devreme in anul 2018. Cei mai multi participanti la sondaj considera ca anul intrarii Romaniei in zona euro va fi 2021", a spus Sinca.

Potrivit acestuia, diminuarea decalajelor de dezvoltare dintre Romania si tarile zonei euro reprezinta o provocare majora in anii urmatori, in opinia multor analisti participanti la sondaj.

De asemenea, analistii considera ca cresterea economica ar putea incetini la 2% in anul 2014, de la o valoare estimata de 2,4% in acest an. Previziunile pentru cresterea economica din anul 2014 variaza intre un minim de 1,5% si un maxim de 3%. Rata inflatiei ar putea urca la 3,1% in luna decembrie 2014, de la un nivel prognozat de 2% in luna decembrie 2013.

Estimarea privind cursul de schimb al leului fata de euro este de 4,45 in luna decembrie 2013 si 4,50 in luna decembrie 2014. Prognozele analistilor pentru luna decembrie 2014 variaza intre 4,10 si 4,70.

AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in luna ianuarie 2008, care reuneste in randurile sale aproximativ 60 de analisti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital.

Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR) a organizat, miercuri, Conferinta Anuala 2013 a AAFBR, care are ca tema "Romania si zona Euro: Convergenta reala versus convergenta nominala".

Evenimentul a reunit profesionisti de prim rang din domeniul economico-financiar, care au analizat problematica pregatirii Romaniei pentru aderarea la zona euro, actiunile ce trebuie intreprinse, atat in plan guvernamental, cat si din perspectiva economiei reale, pentru ca adoptarea monedei unice europene sa fie posibila, iar efectele asupra economiei sa se situeze in teritoriul pozitiv.

Sursa: Agerpres

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Abia in 2012 am putea avea si noi moneda euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016