Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Acciza creste din aprilie. De ce crede premierul ca presedintele va semna

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Feb. 2014 Exclusiv
Tags: acciza, 7 eurocenti, benzina, motorina, presedintele, amanare, scrisoarea fmi, memorandumul

Incepand cu luna aprilie 2014, va fi introdusa acciza de 7 eurocenti la benzina si motorina, urmand ca memorandumul sa nu contina aceasta masura.


Mediafax informeaza ca premierul Victor Ponta a declarat ca acciza va fi introdusa din aprilie, iar presedintele Traian Basescu va semna documentele pentru ca acordul cu FMI sa redevina operational, deoarece memorandumul nu va include aceasta masura.

Totodata, premierul a mentionat ca nu a discutat cu presedintele, citeaza Mediafax:

"Am fost asigurat ca, in urma discutiei de ieri (duminica-n.r.) dintre reprezentantii FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale cu presedintele, ca si blocajul politic practic inceteaza; presedintele isi va indeplini atributiile constitutionale de a semna documentele necesare pentru ca acordurile noastre sa redevina operationale (...) Presedintele stie ca e acciza, dar nu vrea sa o vada in fata ochilor cand semneaza. Si mie mi se pare copilaresc, dar important e sa semneze. Presedintele a spus ca semneaza scrisoarea si memorandumul daca nu se trece nimic despre acciza, ca acciza e deja o taxa in vigoare".

Agentia de presa a amintit si ca, duminica trecuta, surse oficiale au precizat ca presedintele Traian Basescu va semna scrisoarea cu FMI daca acciza de 7 eurocenti la benzina nu va fi specificata in document.

"Fondul este flexibil si insista doar pe acoperirea deficitului creat prin amanarea accizei de 7 eurocenti la carburanti. Nici macar modul de compensare nu va fi detaliat in scrisoare, dar este evident ca pana la mijlocul anului se vor face economii de cheltuieli la unele ministere. Dupa cum era de asteptat, cele mai importante reduceri o sa fie operate acolo unde s-au dat cei mai multi bani. Daca la mijlocul anului veniturile se vor ridica la nivelul programat, atunci rectificarea nu va consfintii o reducere de cheltuieli la aceste ministere", au explicat, duminica, pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Aceste declaratii au fost facute, potrivit agentiei de presa, in contextul in care presedintele Traian Basescu afirmase, la intalnirea cu delegatia FMI, ca nu va sustine introducerea accizei pe combustibil, mentionand totodata ca  nu va bloca decizia Guvern-FMI.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Acciza creste din aprilie. De ce crede premierul ca presedintele va semna":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016