Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Act semnat pentru scutirea de la plata unor penalitati de intarziere

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Apr. 2014 Exclusiv
Tags: penalitati intarziere, ordinul 550, ioana-maria petrescut, 25 martie 2014, majorari, asigurari sociale

Ministrul Finantelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, a semnat recent Ordinul nr.550 de aprobare a Deciziei Comisiei Fiscale Centrale nr.2/2014, potrivit careia nu vor mai fi percepute dobanzi si penalitati de intarziere contribuabililor care depasesc termenele de plata ale obligatiilor fiscale din cauza faptului ca nu au primit deciziile de impunere pentru contributiile de asigurari sociale de sanatate datorate asupra veniturilor din inchirieri.


Astfel, potrivit Deciziei nr.2/2014 a Comisiei fiscale centrale, contribuabilii nu datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere pentru perioada cuprinsa intre termenul de plata prevazut de Codul Fiscal, respectiv 25 martie 2014 si data comunicarii deciziei de impunere, in cazul contributiilor de asigurari sociale de sanatate, pentru care nu au avut obligatia efectuarii de plati anticipate in anul precedent.

"Consider ca aceasta reglementare este necesara. Trebuie sa manifestam respect fata de contribuabil. Oamenii nu trebuie sa plateasca majorari sau penalitati, in conditiile in care nu au primit decizie de impunere, mai exact, nu au fost instiintati care este suma aferenta obligatiilor fiscale", a declarat ministrul Finantelor Publice, Ioana-Maria Petrescu.

In cazul in care contribuabilul a platit deja penalitati pentru intarzierea la plata, sumele percepute ca accesorii vor fi compensate cu alte obligatii datorate bugetului de stat sau, dupa caz, pot fi restituite.

Ordinul de ministru intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Act semnat pentru scutirea de la plata unor penalitati de intarziere":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016