Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Actiunile producatorului de aluminiu ALRO vor fi scoase la vanzare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Iun. 2018
Tags: vanzare actiuni

Actionarul majoritar al ALRO - Vimetco NV si Conef SA - vrea sa lanseze o oferta publica de vanzare a actiunilor companiei din Slatina, a anuntat, luni, intr-un raport, producatorul de aluminiu ALRO. Acesta nu a precizat, insa, valoarea pachetului care va fi scos la vanzare.

In prezent, Vimetco NV detine 84,2% din actiunile ALRO, iar actionarii intentioneaza sa vanda actiunile “catre investitorii institutionali si investitorii de retail din Romania, dar si investitorilor eligibili din afara Romaniei”. 
 
“Compania, impreuna cu filialele sale (Grupul), reprezinta unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa dupa capacitatea de productie, cu operatiuni in toate segmentele semnificative ale productiei de aluminiu. Grupul este format din divizii upstream si downstream, de la activitati care includ exploatarea si rafinarea materiilor prime, pana la productia si vanzarea de produse din aluminiu primar si procesat, care cuprind produse laminate plate (PLP) si produse extrudate”, se arata in raportul ALRO.
 
Potrivit presedintelui ALRO, Marian Nastase, aceasta este o veste foarte buna pentru compania care a devenit un jucator cheie pe piata globala a aluminiului, cu un istoric puternic, cu scala si prezenta internationala. Acesta sustine ca au o echipa puternica de management, care colaboreaza de multi ani, si care au ca strategie cresterea prezentei ALRO in randul clientilor importanti din Uniunea Europeana si nu numai, avand, totdata, o experienta dovedita de crestere a companiei si de a obtine performante financiare. 
 
“Modelul nostru integrat pe verticala, care presupune sa avem control asupra fiecarei etape a productiei noastre, este un atu puternic al ALRO. Am implementat activ o strategie pentru a creste accesul nostru la industrii sofisticate, care solicita aluminiu procesat ,care sa respecte standarde tehnice foarte specializate. Suntem mandri ca producatori precum Airbus apeleaza la noi pentru produse din aluminiu”.
 
Grupul ALRO este format din divizii upstream si downstream, si include activitati de la exploatarea si rafinarea materiilor prime, pana la productia si vanzarea produselor din aluminiu primar si procesat. Folosind bauxita extrasa din minele din Sierra Leone (Africa), compania produce alumina, materia principala utilizata in producerea de aluminiu, care este procesata in rafinaria din Tulcea, Romania.
 
Totalul resurselor de bauxita, care acopera integral necesitatile de bauxita ale Grupului, masurate si indentificate in minele exploatate de acesta incepand cu 1 ianuarie 2018, au fost estimate la 53,6 milioane de tone, pe care le considera suficiente pentru aproximativ 20 de ani de operatiuni.

Numai in 2017, ALRO a produs 1,78 milioane de tone de bauxita si, respectiv, respectiv 472.606 tone  de alumina.
ALRO comercializeaza un portofoliu diversificat si flexibil de produse din aluminiu, inclusiv produse din aluminiu primar, cum ar fi sarma, bare, placi si lingouri, dar si produse laminate plate, precum table, bobine si placi si o gama larga de profile extrudate.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Actiunile producatorului de aluminiu ALRO vor fi scoase la vanzare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016