Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Administratia publica locala se va putea imprumuta din Trezoreria Statului pentru cofinantarea proiectelor europene

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 31 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: trezorerie, imprumuturi, cofinantare, fonduri nerambursabile, autoritatile locale

O noua ordonanta de urgenta adoptata joi de Guvern va permite unitatilor administrativ-teritoriale sa solicite, in cursul anului 2017, contractarea de imprumuturi cu dobanda din venituri din privatizare, inregistrate in contul curent general al Trezoreriei statului, in limita sumei de 500 de milioane de lei.

"Sumele vor putea fi folosite pentru asigurarea prefinantarii/cofinantarii proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile din perioada 2014-2020. Dobanda la care se vor putea imprumuta este ROBOR la 3 luni plus o marja de 3,5 puncte procentuale, care ramane fixa pe toata perioada de derulare a imprumutului. Perioada de rambursare este de pana la 20 de ani, cu posibilitatea rambursarii anticipate", se arata intr-un comunicat oficial, citat de Agerpres.

Aceasta masura, se arata in acelasi comunicat, a fost luata pentru a sprijini autoritatile administratiei publice locale sa deblocheze proiecte finantate din fonduri externe nerambursabile:

"In prezent, mai multe proiecte derulate de autoritatile locale inregistreaza intarzieri sau chiar se afla in blocaj, ca urmare a lipsei de resurse financiare in bugetele locale care sa asigure cota de 2% cofinantare proprie. Nefinalizarea proiectelor poate duce la restituirea catre Comisia Europeana a sumelor deja decontate in cadrul proiectelor".

Intrucat vizeaza cofinantarea proiectelor europene, imprumuturile nu intra in calculul plafonului prevazut de Legea nr. 5/2017 drept limita maxima pana la care se pot imprumuta unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale in cursul anului 2017.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Administratia publica locala se va putea imprumuta din Trezoreria Statului pentru cofinantarea proiectelor europene":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016